Cevap: İş yeri değişikliği
işyeri değişikliği konusunda eğer aynı büyükşehir sınırları içerisinde yapabilecek pek birşey yok.
lakin, daha nitelikli bir şubeden, daha kötü bir yere aynı yetki ve mevkilerle tayin olursan ( ki sürgün olur kabaca ), dava açabiliyorsun biliyorum; bunu avukat arkadaşlar bi zahmet açıklarsa ben de aydınlanıcam.
iş yeri değişiklikleri ile ilgili açılmış davalar ve yargı kararları varsa konu hakkında bilgi sahibi olabiliriz avukat ve yönetici arkadaşlar bilgi verebilirlerse bende yararlanmış olurum
sevgili arkadaşım bende magazada çalışıyorum aynı sorun bendede var fazla çalışmalara itiraz etdiğim için önce yakın bi şuneye gönderildim şimdi ise ist-maltepede oturuyorum ist-beylik düzüne gönderilmek istendim kabul etmedim magazaya almadılar beni bendne noterden ihtar name çekdim yani 20 dk yol mesafem 2 saate günde 4 saat yolda harcayacam servis yok akşam 22:30 çıkdıgım magazadan toplu taşıma aracaı bulup evime dönemeyecem 3 tl yol masrafım günlük 10 tl ye çıkcak diye tabi kabaca anlatdım bu yıldırma politikasıdır böyle bi dava açıyorum şu an avukat arakadaşlar kazanırsın diyor çünkü kötü niyet ve yıldırma var diye işveren işyeri dğeişikliğinde aynı şartları oluşdurmak zorundaymış ulaşım ve alacagınız maaş eksilmemeli kötü niyeti ıspatlamalısınız
Aynı durum benim başıma bu gün geldi. Yıldırma politikası veya istifa et demenin diğer adı bu. Ben 3 yıldır aynı mağazada taşeron bir firma tarafından görevlendirildim. Ailemin yanında yaşıyorum ve şimdi bana 100 km lik bir mesafede olan bir markette görevlendirildiğimi söylediler kabuletmedim be ne yapacağımı bilmiyorum. İşyeri değişikliğinde aynı şartları oluşturmak zorundalar dediniz ancak bunu söylediğimde kabuletmediler bende orada çalışmayı kabuletmiyorum dedim. Ve 7 gün rapor aldım bu 7 gün içinde ne yapacağıma karar vermeliyim. Kazanacaksam girmeli miyim