Sigorta giriş çıkış yapılması
Merhaba
Ben 11.02.2008 tarihinde A ( işyeri no 1111 Örnek) firmasında işe başladım. 31.05.2010 tarihinde işyeri beni işten çıkarıldı gösterip 02.06.2010 tarihinde işe başlamış göstermiş. Bu değişimdeki işyeri numarası (2222 Örnek ) olmuştur.
Beraber çalıştığım bir arkadaşımın sigortası aynı işletmede 01.01.2010 tarihindeki işyeri numarası ( 2222) benim 02.06.2010 tarihinde başladığım numara ile aynıdır.
Bu girdi ve çıktı yapılmasından benim zararım varmıdır. Hiçbir şekilde ne bir imza nede sözlü bir şekilde görüşmem olmamıştır. Yardımınız için teşekkürü borç bilirim...
Cevap: Sigorta giriş çıkış yapılması
girdi çıktı yapılması sizin zararınıza ilerde kıdem tazminatı almanızı engelleyecekler
Bu konuyu işverenime sorduğumda muhasebeyi aradı ve muhasebenin dediği işletme sanayi bölgesine ilk kurulduğu için o süre zarfında işletme inşaat halınde çalışmaktaymış. Sigortalarımızda inşaat üzerinden gösteriliyormuş. İnşaattan fabrikaya geçiş söz konusu oldu herhangi bir hak kaybınız bulunmamaktır denildi. Bu konuyla ilgili pek bilgim yok fevri hareket etmek istemiyorum. Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
muhasebecinin işverenin bilgisi dışında bir sey yapması mümkün mü? burada bir usulsüzlük olduğu belli ancak işten ayrıldığınızda sizin aynı işyerinde çalıştığınızı ispatlamanız gerekecek eğer iki şirkette aynı kişininse sorun yok ama ayrı ise veya ilk çalıştığınız şirketten alacaklarınızı aldı görünüyorsanız sorun var.