16 yaşında 46500 tl senet imzaladım ödemesi ayın 4ünde ve yaş büyütme mahkemem var üstüme birşey alsam sorun olurmu araba ve şirket gibi tek imza kefil olarak imzaladım
Printable View
16 yaşında 46500 tl senet imzaladım ödemesi ayın 4ünde ve yaş büyütme mahkemem var üstüme birşey alsam sorun olurmu araba ve şirket gibi tek imza kefil olarak imzaladım
senedin keşide düzenlenme tarihinde medeni hakları kullama ehliyetine sahip değilseniz imzaladığınız senetten sorumlu olmamanız gerekir.
senet imzaladınızı ,kefil olarak tek imzanızın oldugunu söylemektesiniz,hangisi olursa olsun bono düzenlemeniz için reşit ve müm-
eyyiz olmanız gerekir (TK582 mad.)küçükler ancak velilerin izni veya onayı ile bu şekilde borçlanabilirler(MK 16 mad.)kefil (aval)
bakımındanda aynıdır,bu bono yanı senetteki beyanın hükümsüzlügüne ilişkin defi olup,herkese karşı ileri sürülebilir,sorumsuzluk sizin açınızdan söz konusu olur,diger borçlular mesela cirantalar varsa onlar senetteki taahütleri ile bağlıdır(TK660 mad.).maddi zorlama veya korkutma ile imza atmada senetteki beyanın hükümsüzlügüne ilişkin defidir ,bir takım koşullarla gerçekleşir ,yanlız burdaki ehliyetsizliginiz, senedin verildigi anda olması yeterlidir..