Ev sahibinin borcu nedeniyle kiraya haciz
Merhaba,
Ev sahibinin bir bankaya olan borcu neden ile, bana kirayı icra müdürlüğüne ödemem gerektiği ile ilgili ihbarname geldi.
Her ne kadar ev, borcu olan kişinin üstüne olsada, kira kontratını ben başka biriyle yaptım. Bu kişi de ev sahibinin baldızı. Kontratı yaparken, tapu sormadım ne yazık ki.
Bu durumda, kirayı borcu olan kişiye değil başka bir şahısa yaptığıma dair itiraz etmeli miyim? Yoksa borcu icra müdürlüğüne mi ödemeliyim. İtiraz ettiğim takdirde bana bir zararı olur mu?
Teşekkür ediyorum.
Cevap: Ev sahibinin borcu nedeniyle kiraya haciz
Alıntı:
Elestar rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Ev sahibinin bir bankaya olan borcu neden ile, bana kirayı icra müdürlüğüne ödemem gerektiği ile ilgili ihbarname geldi.
Her ne kadar ev, borcu olan kişinin üstüne olsada, kira kontratını ben başka biriyle yaptım. Bu kişi de ev sahibinin baldızı. Kontratı yaparken, tapu sormadım ne yazık ki.
Bu durumda, kirayı borcu olan kişiye değil başka bir şahısa yaptığıma dair itiraz etmeli miyim? Yoksa borcu icra müdürlüğüne mi ödemeliyim. İtiraz ettiğim takdirde bana bir zararı olur mu?
Teşekkür ediyorum.
Anlaşılan oturduğunuz evin kiraya verilmiş olduğu ve mal sahibinin borçlu olduğu anlaşılmış.Yapacağınız,zaten kanunen uymanız gereken o size gelen uyarıyı dikkate almak.Bu arada ev kiminse o kişiyle kontrat yapılır.Baldızı bu işe ne karışmış anlayamadım.Geçersiz o kontrat.Yinede bir avukattan ev sahibiniz yardım alsın.
Alıntı:
carsambalıfaruk rumuzlu üyeden alıntı
Kontrat neden geçersiz.?
Bana göre kontrat ev sahibiyle yapılır.En azından tapu sahibinin soyisminden olanlarla.Ki baldızıyla hiç yapılamaz.Ancak tabiki bir nokta var vekaleti yoksa.Ben böyle biliyorum,ya sizce.
Hızlı Yanıt kutunusu açmak için lütfen iletilerin sağ alt köşesindeki 'Hızlı Yanıt' tuşunu tıklayınz!
Alıntı:
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Geçersiz o kontrat.
Geçerli geçerli.
Alıntı:
akaynos rumuzlu üyeden alıntı
Hızlı Yanıt kutunusu açmak için lütfen iletilerin sağ alt köşesindeki 'Hızlı Yanıt' tuşunu tıklayınz!
Geçerli geçerli.
Geçersiz,geçersiz.
Yeni bir içtihat oluşturdunuz.Artık sizin dediğiniz doğru kabul edilirse.Kira sözleşmesini mülk sahibiyle yapmayan kiracılar kira ödemeyecek:)
Bu konu ile alakalı mahkeme sonucu vardı.İletilerim bölümünde bulamadım.Sayın akaynos un da belirttiği gibi geçerli. Sorun çıkarsa eğer dairenin sahibi ile kirayı alan baldız parayı verdin vermedin sorunu.
Alıntı:
akaynos rumuzlu üyeden alıntı
Yeni bir içtihat oluşturdunuz.Artık sizin dediğiniz doğru kabul edilirse.Kira sözleşmesini mülk sahibiyle yapmayan kiracılar kira ödemeyecek:)
Kira öderlermi ödemezlermi ben bilmem.Kira kontratı mal sahibiyle veya vekalet verdiği kişiyle yapılır.Bunu iyi araştırın.Ne için yapılıyor,bir yeri tarlayı,evi,aracı belirli bir süreliğine kontratta belirtildiği şartlarda kiralanmıştır deniliyor.Bu kararı kim verir mal sahibi değilmi.İşte o yüzden o kontratta mal sahibinin baldızının isim ve imzası varsa o kontrat geçersiz kardeş.Tekrar ediyorum vekaleti yoksa.Geçersiz olması kiracının kirayı vermemesi anlamına gelmez ahlaken.
Kira sözleşmesinin geçerli olması için VEKALET GEREKMEZ.