Devletin bilirkişilerini raporlarını hiçe sayma...
Merhabalar;
2007 yılından beri devam etmekte olan bir davam var. devlet güvencesi olarak teminat bile gösterdim. borclunun imzalı senedi olmasına ragmen. borclu senetteki imzanın kendisine ait olmadı iddasına dayanarak;
1- Devletin bilirkişisine senet gönderildi. ve senetteki imzanın dogrulugunu onayladı.
2- borclu tekrardan itiraz etti. 2.kez ankara jandarma kriminaline gönderildi. ve gelen raporda senetteki imzanın dogrulugunu onayladı. tekradan itiraz ettiler. ve bu sefer nöbetci hakim. seneti ;
3- özel bir hastane kurumundaki bilirkişye gönderdi. Burdaki bilirkişi imza borcluya ait değil raporunu vererek... Mahkemyi sonlandırdı. ve senetteki imzayı atan kişi mahkemeyi kazandı ve teminatımı aldı :(
Yane kısacası; 2 devletin en güvenilir bilir kişilerin raporlarını hiçe sayıp bir özel hastanenin raporuna dayanarak mahkemeyi sonuclandırması ne kadar dogru ne kadar adaletli???
yargıtaya dilekçe yazdık ve yargıtay kararı bozdu.... Şu an 1-2 ay sonra mahkemem var. acaba bu konuda daha kac yere gonderilebilri. bu senet. sonuc ne olabilir.. ortada bir saçmalaık yokmu acaba ?? [/SIZE]
Cevap: Devletin bilir kişilerini raporlarını hice sayma...
Bozma sebebi olarak Yargıtay ne dedi?
yargıtayın raporunda gelen ilk 2 rapor göz onune alınarak karar verilmesine. seklinde ama ufak bir sıkıstırma daha bırakmıs. son olarak da bilirkişiye gönderilebilir olarak bir kapı açmış... Bir kez daha bilirkişye göndermesi durumunda bu adli tıp olacaktır herhalde.. tahminin.. Benim merak ettigim.. hakim en fazla kaç defa böyle bilirkişiye gönderebiliyor....? teminat gösterdim dava uzun sürmesin diye fakat dahada çok uzun sürüyor çok magdur oldum.. teminat olarak gösterdigim evim su an ihaleyle satısa cıkıyor :(:( haklı benim... borclu parayı alan taraf oluyor.. teşekkürler.. ilginiz.. için
Karar bozulduğuna göre, öncelikle yine hemen bu kez teminatsız tedbir isteyin.
Kusura bakmayın ama :( hukuksal kelimeleri fazla bilmiyorum ama.. teminatsız tedbir derken.. vermiş olduğum teminatı korumak amaçlı bir tedbirmi oluyor. kısaca acabilirmisiniz ? :( teşekkürler..