-
Ceza hukuku
Herkese merhaba. Hukukçu arkadaşlar cevap verirseniz seviniri. Sorum Kişiyi Hürriyetinden,Yoksun Kılma Yağma (Zorla bir kişinin malına ve şahsi eşyalarına el koyma dolandırıcılık ve kendisine polis süsü vererek çıkar temin etme. Suç bu maddeleri oluşturuyor. Bu olayda polisler ve şahıslar sorgulanmadı olayın üstünden 1.5 sena geçti kendim antalyada ikamet ediyorum olay trabzonda oldu savcılıktan yeterli bilgi alamamak tayım sorum şu savcılık ve polisler hakkında baş vurabilcem şikayet mercii nersidir yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla.
-
Cevap: Ceza hukuku
Herkese merhaba. Hukukçu arkadaşlar cevap verirseniz seviniri. Sorum Kişiyi Hürriyetinden,Yoksun Kılma Yağma (Zorla bir kişinin malına ve şahsi eşyalarına el koyma dolandırıcılık ve kendisine polis süsü vererek çıkar temin etme. Suç bu maddeleri oluşturuyor. Bu olayda polisler ve şahıslar sorgulanmadı olayın üstünden 1.5 sena geçti kendim antalyada ikamet ediyorum olay trabzonda oldu savcılıktan yeterli bilgi alamamak tayım sorum şu savcılık ve polisler hakkında baş vurabilcem şikayet mercii nersidir yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla.
-
CEZA MUHAKEMELERİ KANUNUN 234 MADDESİ MAĞDUR İLE ŞİKAYETÇİNİN HAKLARINI BELİRLEMİŞ.savcının iddianame ile dava açmadan önceki dönemde yanı soruşturmada, savcıdan delillerin toplanmasını isteme,belge örnegi alma,barodan avukat tayin edilmesini isteme (1) vekil aracılıgı ile bazı haklar tanınmış, c.savcısının takipsizlik kararına itiraz etme, iddianamenin mahkemece kabulundan sonra koguşturma evresindede tanınan diger haklar 234 maddede sıralanmıştır..
(1) Trabzon barosuna mürcaatla bir avukat tayin edilmesini istiyebilirsiniz
-
sayın abdulalim cevabın için teşekkür edrim.Böyle bir hakkım olduğunu biliyorum fakat savcılık kovuşturmama kararı vermiş bana hiç bir konuda bildiri gelmedi sadece telefonda 2 kişi hakında kovuşturmama kararı çıktı dediler o kadar nereye itiraz edeceğim bilmiyorum.trabzondan avukat tuttum parasını verdim ama oda ilgilenmedi telfonlarıma bakmıyo yeterli bilgi vermiyo antalyadanda avukatlar yer uzaklığından dolayı gitmiyo danıştığım bütün avukatlar dosyayı inceledi delil var kanıt var kesinlikle savcılık dava açması gerekir diyorlar.telefonla tehdit alıyorum davanın üzerine gitmiyceksin diye ses kaydı yaptım trabzon savcılığına gönderdim hiç bir şekilde bilgi alamıyorum yani burada trabzon savcılığı sonmu başka bir merciiye baş vurma hakkım yokmu? Bilen tüm hukukculkardan cevp rica ediyorum mümkünse herkese saygılar sunuyorum.
-
Konu biraz hassas olduğundan soruşturma süresi uzun olabilir. Siz müşteki olduğunuza göre takipsizlik kararı verilirse size tebliğ edilir, takipsizlik kararına savcılığın bağlı bulunduğu Ağır Ceza Mahkemesine itiraz edebilirsiniz. Dosyanızı işini iyi yapan bir avukata incelettirip sağlıklı bilgi alabilirsiniz. İşi yavaş tutuan savcının değiştirilmesini Başsavcılıktan talep edebilirsiniz. Soruşturma yeri Trabzon olduğu için başka bir yerden sağlıklı bilgi almanız mümkün değil malesef.