Düğün öncesi nikah ve boşanma durumu, ne yapmalıyım?
Merhaba;
Öncelikle bu sitede emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Umarım benim başıma gelenler kimsenin başına gelmez.
Sorunumu özetleyerek anlatmam gerekirse, 2 yıldır birlikte olduğum nişanlımla aileler arasında yaşanan gerginlik olmasaydı dün düğünümüz olacaktı.Gerginlikten kastım kına gecesinden birgün önce evlerinde yaşanan altın gümüş v.s. kavgası. Nikahlı eşiminde ailesine çanak tutması sonucunda olayların vardığı durum karşısında bütün hayallerim yıkılması. Nikahlı eşim diyorum çünki düğünden bir hafta önce nikahımız oldu.
Hayatım biranda altüstoldu. ne yapacağımı bilemiyorum, mantıklı düşünemiyorum çaresizim kafam allak bullak. Her gelen bir laf söylüyor, ev cehenneme döndü benim için. O kadar doluyum ki.
Sürekli aklımda nasıl çıkabilirim bu işin içinden bir iz, ipucu yok:( Hata bendemi ondamıailesindemi kimseyi suçlayamıyorum.istediğim sadece bana takılan takıların parasınıda ödemek istemeyişimdi. eşim bu tavrımı anlayamadı . Annesinin sözleri hala aklımda altınlarını tabiki ben alıcam oğlum takmadı sende takmadın hepsii benim derken bunu kabullenemeyecğimi, işi yokuşa sürdüğünün farkındamıydı acaba. o ne düşünüyor şimdi. Ailem okadar sinirli ki. Hemen boşanma davası açmam gerektiğini düşünüyor. ama yapamam yapmak istemiyorum ona o kadar düvendim ki . Hayatımın hatasını yaptım ( nikah olmadan 2 gün önce beraber olduk :( ) ve şimdi o düşünmeden siliyor herşeyi. heyecanla kurduğum yuvamı nasıl yıkarım, eşyalarımla birlikte hayallerimide bavula toplayıp baba evine nasıl dönerim bilmiyorum. Yazarken ellerim titriyor. Belki bir hafta beklemeliyim ama ne için kim için benim yanımda durmyan bi kalemde silip atan biri içinmi? :çok üzgünüm:
Sorum şu ailem çok israr ederse bugün yada yarın dava açmam gerekecek isteemesemde :( Davayı nasıl açmalıyım şiddetli geçimsizlik mi evliliğin temelden sarsılmasımı?? Gururum o kadar kırıldı ki o cesareti toplayıp adliyeye gidersem uzamasını istemiyorum. yardımcı olursanız sevinirm.
Cevap: Düğün öncesi nikah ve boşanma durumu, ne yapmalıyım?
Bu kadar basit olmamalı beni bu durumda bırakıpta istemiyorum diyip nasıl çekip gider. İnsanlığından şüphe ettim. Düğün olmadı ama o kadar masrafa girdiler acaba ne yapabilirim diye düşünürken istemiyorum diyerek kestirip attı. Bu kadar rencide edilmişken rezilliği düşünmeyip artık ne gerekiyorsa yapacağım.
Yediremiyorum kendime ben ona bu kadar güvenmişken. Avukat tutmaya karar verdim sizce tazminat yada nafaka alma şansım nedir?