İş akdimi feshetmek istiyorum.Haklı nedenim var.
İşyerimde yaklaşık 3 yıla yakın bir süredir bölge sorumlusu olarak görev yapmaktayım ve sorumlu olduğum 11 kişi var.
Yaptığım işe ilave olarak yöneticlerden gelen direktifler doğrultusunda yeni görevler tarafıma verilmiş ve aylık ücretime 120 TL zam yapılmıştır.Bu görevler hiç bir yazıda olmayıp sözle belirtilmiş görevlerdir.Maaşımı 2 ay 120 TL zamlı aldıktan sonra işveren 3.ayda maaşımı bilgim olmadan eski durumuna çekmiştir.Bu durumu maaş hesabımıza yattığında fark ettim.Bu değişikliğin sebebini insan kaynaklarına sorduğumda tarafıma mantıklı bir açıklama yapılmamış şirketteki bir yönetici tarafından maaşımın eski haline getirildiği söylenmiştir.
Kötü niyetli işverenime karşı artık iş akdimi fesh etmek istiyorum.Ayrıca iş gereği çoğunlukla sabahlara kadar çalıştığımız,bayram günleri ve yoğunlukla hafta sonları çalışmışlığımız olmuş bunların hiç bir şekilde karşılığını alamamışımdır.
Ayrıca işe başladığım ilk yıl içinde sigortamız aldığımız maaş üzerinden değil asgari ücret üzerinden yatmıştır.
Ayrıca asgari geçim indirimi tutarı 3 yıl süre zarfında tarafımıza kesinlikle ödenmemiştir.
Kazanılmış hak olan ücretinim düşürülmesinden dolayı iş akdimi fesh edebilirmiyim.
Cevap: İş akdimi feshetmek istiyorum.Haklı nedenim var.
yazılı bir belge yoksa yapamazsınız ama diğer alacaklarınız verilmediyse yapabilirisiniz.