Boşandıgım eşimin evine yaptıgım masraflar
Boşandığım eşimle babasına ait olan bir evde ikamet ediyorduk.Evliliğimiz içinde ben eve yuksek miktarda masraf yaptım ev daha kaba inşaat halindeydi.Ben bu yaptığım masrafları faturalandırmıştım.Şuan elimde fatura mevcut.Biz şuan resmi olarak boşandık.Benım sormak istediğim konu eşimin babasına ait olan bu ev şuan satılıyor kısa bir zaman içinde de satılacak ben bu ev satıldıgında kendi yaptıgım masrafı açacağım bir dava ile kendilerinden temin edebilirmiyim ve nasıl bir yol izlemeliyim hangi mahkemeye başvurmalıyım .Yardımlarınızı bekliyorum saygılar...
Cevap: Boşandıgım eşimin evine yaptıgım masraflar
Evde otururken kira verdiniz mi
hayır hiçbir ücret ödemedim eşimin babasının dı ev
Kiraya karşılık ,Tamir için verdiğinizi karşılaştırdığınızda hangisi ağır basıyor.
3 sene oturdum 300 milyon kira desek ki o kadar deildir 9 10 milyar yapsın benim bahsettigim fatura 18 milyar
karz/ödünç verme ilişkisine dayanarak veya sebebsiz zenginleşme çerçevesinde dava açabilirsiniz,karzda zamanaşımı BK125 mad 10 yıl,sebebsiz zenginleşmede 66 mad.göre 1 ve herhalde 10 yıldır,ancak ecrimisi taleb ederse MK186/3 göre eşinizinde katkısı olması gerektiginden,yanı evlilik birliginin giderlerine bunu eşinizede kısmen yansıtma olayınız var,davanızı av.takib edilmesi gerekir.