Tazminatımı nasıl alabilirim.
Özel bir şirkette 3 yıldır satış temsilcisi olarak çalışıyorum. şirkete 2 ay önce burada primlerin düşük olmasından, primlerin düzensiz ödenmesinden ve resmi tatillerde çalışmamıza rağmen mesai alamamızdan dolayı rahatsız olduğumu ve işi bırakmak istediğimi söyledim. 2 ay önce hızlı dönemde olduğumuz için şirkette bağlı olduğum müdür sezon sonuna kadar idare etmemi istedi ve bende idare ettim. şirkete mesailerimin ödenmemesinden kaynaklanan bir dava açmam neticesinde tazminatımı alabilirmiyim? resmi tatil günlerinde çalıştığımı ve primlerin düzensiz ödenmesini kanıtlayabilirim. teşekkürler
Cevap: Tazminatımı nasıl alabilirim.
Fazla çalışma ücretlerinizin ödenmemesi ( sözleşmenizde aylık ücretinize dahil olduğu belirtilmemişse) kıdem tazminatına hak kazandıracak şekilde sözleşmenizi ihbar süresine uyma zorunluluğu olmadan derhal feshetmenize imkan tanır.
Kıdem tazminatı ve fazla çalışma ücretlerinizin ödenmemesi durumunda iş mahkemesinde dava açıp fazla çalışmanızı ıspatlamanız gerekir.
şirket muhasebesinin bana imazalatmak istediği istifa dilekcesinde şirkette herhangi bir alacagım borcum kalmamıştır ibaresi olmadığı için dilekçeyi imzalamadım. ve pazartesi günü işe gitmeyeceğim. bana ihtar çekmemeleri için nasıl bir yol izlemeliyim
Pazartesi günü işyerinize gitmeyecekseniz, notere gidin fazla çalışma ücretlerinizin ödenmemesi nedeniyle sözleşmenizi feshettiğinizi bildiren bir ihbar gönderin.
hakettiğim tazminat ve mesai tutarlarını bana en gec nezaman ödemesi gerekli hakettiğim tazminat ve mesai tutarlarını