2009 da acilmis dava bosanmaya delil olur mu?
2009 yilinda evllilik vaadiyle kizlik bozma cinsel istismar sucundan iftira atilip suclandim savci beni saldi kizi adli tipa yolladi sonyc ne bilmiyorum kiz 21 yasindaydi.hersey kendi istegiyle oldu sonunda ailenin baskilariyla biz evlendik ama evlilik yurumedi ve suan sebesiz yere anlasmali bosanma davasi acildi ikkmizde protokolu onayladik ama ben vazgecip bunlar bana o tarihlerde iftira ile dava acmislardi bunlar asilsiz yere beni kullandilar zorla evlendirdiler desem tazminat falan alabilirmiyim karimdan veya o 2009 da takipsizlik alan dosya tekrar acilirmi yani anlayacaginiz ben cok ugrasirmiyim direk bosanip kurtulayim mi onunda bende nafaka talep etme hakki dogarmi suclamam yoksa benim tazminat almami saglarmi cunku ozman kizligi dahi bozulmamisti tamamen iftiraydi hakim bosanmada bunlaribsoyleyimce onlara ceza davasi acar mi
Cevap: 2009 da acilmis dava bosanmaya delil olur mu?
Ceza kanunumuzda evlilik vaadiyle kızlık bozma diye bir suç yok. Tecavüzcünün tecavüz ettiği kişiyle evlenmesi suçu ortadan kaldırmaz.
Hakkınızdaki iddialar suç kapsamında olsaydı emin olun takipsizlik verilmezdi, kesinlikle ceza davası açılırdı. Sanırım siz bu yönden de (yeni ceza yasasını bilmediğinizden) yanıltılmışsınız.
Bence elinizde anlaşmalı boşanabilmek gibi bir fırsat varken bunu değerlendirin. Çekişmeli boşanmanın sağlayacağı menfaat alıp götüreceklerinden çok daha fazla olacaktır. Yıllarca haklılığınızı ispatlamak için vereceğiniz uğraş ve heba olacak birkaç yıl...
Değer mi?
Ama esim hala uslanmayip hakaret ve tehdit suclamasiyla karakola sikayette bulunmus oda iftira yani benimle ugrasiyorlar bende onlara tck 271 gore suc uydurmaktan dava acsam cok ugrasirmiuim yani bosanayim ama bunlarla ugrasayim 2009 daki bi dosyayi tekrar acabilirmiyim ve adliyeden gidip dosyanin fotokopisini isteme sansim var mi benim bana verirlermi bide avukatsiz bu islerin altindan kalkabilirmiyim ben bosanmak istiyorum ama sadce bunlar beni kullandi kandirdi hakim beh desem hakim ne yapar nasil bir yol izler
Cevap verirmisiniz lutfen yardimci olun
Ben cevap verirdim ama yazınız anlaşılmıyor. Ne yazıyor anlaşılmıyor. Daha düzgün yazarsanız anlayıp cevaplayabiliz.
İki yazimdada hersey anlasiliyor ama .....Ben en bastata belirttigim gibi 2009 daki dosyayi kendim gidip istesem bana verirlermi ve ben bu dosyaya dayanarak bosanma davamin hakimine bunlad beni kandirdilar bana iftira attilar desem nolur tazminat alirmiyim onlara nafaka verirmiyim