E-okul notlarının izinsiz değiştirilmesi
ben bir ilköğretim okulunda görev yapıyorum ve notları internet üzerinden e-okul denen bir sistemden yapıyoruz.karne dağıtımından önce notlarımı verdim ve karneler dağıtıldıktan sonra başka bir öğretmen okul şifresini bildiği için benim ve 2 arkadaşımın daha notlarını iznimiz olmadan değiştirmiş.yani öğrencinin notları bilgimiz dışında değiştirilmiş.şikayet ettik ama bir sonuç alamadık.bu suçun belli bir cezası var mıdır?uyarı yada kınama cezası gibi küçük bir cezayla geçiştirilebilir mi?müdür benim dilkeçemi işleme koymadı.çünkü benden önceki öğretmenin dilekçesi ilçeye gönderilmişti.benim notlarımın da değiştirildiği bu dilekçede yazılıymış.bu benim için sorun teşkil eder mi?ben de ayrıca okula dilekçe vermeli miyim?
Cevap: E-okul notlarının izinsiz değiştirilmesi
Notları değiştiren kişinin, sizin notlarınıza müdahale edebilmek için izni var mı? Eğer izni yoksa bilişim sistemine izinsiz giriş yapmış olur ve TCK'da düzenlenen suçu işlemiş sayılır. Eğer ortada bir suç varsa, Cumhuriyet savcılığına ihbarda bulunabilirsiniz. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet dilekçenizi verebilirsiniz. Şikayet dilekçeniz hakkında numara verilmez ve şikayetiniz dikkate alınmaz ise, bu dilekçeyi işleme koymayanlar hakkında da görevi ihmal dolayısıyla şikayette bulunabilirsiniz.
peki savcılığa başvurmada herhangi bir zamanaşımı süresi var mıdır?yanıtınız için teşekkür ederim bu arada
Eğer suç ihdas edilen bir fiil sayılıyorsa ve TCK da belirtilen kanuni unsurlara sahipse en yakın zamanda başvurun.Aksi takdirde uzun saman sonra bu durumu dile getirmeniz fonksiyonel açıdan anlamsız kalır ve durumu öznel olarak kabullendiğiniz anlamına gelir.
yardımlarınız için çok teşekkür ederim.