Erken sevk dilekçesi iptali
Merhaba,
Aralık 2010 celp döneminde yd. subay adayı olarak askere alınmak için erken sevk talebinde bulundum. Dilekçemi ve evraklarımı teslim ettim. Kasım ayında mezuniyet belgesi vs. yi tekrar getirmem gerektiği söylendi. Muhtemelen sevk evraklarımı o zaman teslim alacağım.
Benim merak ettiğim nokta şu, diyelim ki Aralık celbinde askere gitmek istemiyorum, yani tecilimin iptal olmasını istemiyorum. bu verdiğim dilekçeyi geri çekme ihtimalim var mı? Yada işleme alınmamasını sağlama olanağım? Varsa nasıl yapılır? Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Erken sevk dilekçesi iptali
29 yaşınızı aşmadı iseniz, üniversitelerin master, doktora bölümlerinden birine yerleştirldiğinize dair belgeyle askerlik şubenize başvurup tekrar erteleme talep edebilirsiniz.
hayır ben yeni mezun oldum, yasalar çerçevesinde 2yıl tecil hakkım vardı.bunu kullanmak istemediğim konusunda dilekçemi verdim. sizin dediğinizden anladığım kadarıyla tekrar bir master doktora vb bölümlere yerleşmediğim takdirde bu 2 aylık süre içinde, askere gitmek zorundayım. dilekçenin işleme konulmamasını talep etmem söz konusu değil. doğru mu anlamışım?
dilekçeyi nereye verdiniz ?
son başvurular için bir tarih var, ondan evvel geri alabilirsiniz.
aralık celbi için 25 ekim gibi son başvurular yapılıyor.
aserlik şubesine verdim.muayene yaptılar. gerekli evrakları teslim ettim ve bir belge aldım. "Aşağıda kimliği yazılı yükümlünün 30.11.2010 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur. Bu belge yükümlünün isteği üzerine verilmiştir." yazıyor. Altta da kimlik bilgileri ve Askerlik bilgileri yazıyor. Mezun olunan okul, askerlik statüsü, son yoklama tarihi, grup numarası gibi bilgiler var. Bunu teslim alırken şubedeki memur daha önce dediğim gibi "01.11.2010-30.11.2010 arasında mezuniyet belgeni tekrar getireceksin"dedi. 01.11.2010 sizin de dediğiniz gibi son başvuru tarihinin (31.10.2010 oluyor) hemen ertesi. Yani 31 Ekim'e kadar "ben vazgeçtim askere gitmiyorum" deme hakkım var öyle mi? Teşekkürler ilginiz için.
daha evvel dediğiniz gibi bir durumla karşılaşmadım, tek bildiğim aralık sevki için son işlemler ekimin sonunda yapılıyor. o dakikadan sonra beni askere alın diyemiyorsun, keza dilekçe de veremezsin. dilekçeni iptal ettirebileceğini tahmin ediyorum.
mücbir sebep gösterip askerli k işleminizi tehir ettirebilirsiniz.Bahsettiğiniz konu askere gitmek için.size denmiş işte ayın 31'ine kadar bi mani'niz yok ise buyurun askere.Gidip ben 2 yıl daha size ugramak istemiyorum diyebilirsiniz.
tamam şimdi herşey netleşti. zamanınızı ayırıp yardım ettiğiniz için ikinize de teşekkür ederim.
Soru : Erken Sevk İşlemleri Hakkında
Merhaba
01.01.1992 İstanbul,Beşiktaş doğumluyum.Son muayenem Ağustos ayının ilk haftasında tamamlandı fakat bağlı olduğum Beşiktaş Askerlik Şubesi Celb dönemi Ağustos 2012 olarak çıktı.ASAL 'da görevli memur ile muayene esnasında itiraz olarak celb seçiminde bulundum ve erken gitmek istiyorum.İlk Yapılan Muayenem de gideceğim celb dönemi Ağustos 2012 gözükürken 24.11.2011 Tarihide İş yerim için istediğim Askerlik Durum Belgesinde Celb Dönemim Şubat 2012 çıktı.Bu durumda erken sevk isteğim kabul edilmiş durumda mı sayılmaktadır ?
Saygılarımla