Bilgisayar Mühendisliği kazandım İşten ayrılıp ünv okumak istiyorum,  kıdem tazminatı , yıllık izin süresi, fazla mesai hakkı

Merhaba saygı değer arkadaşlar ben MYO bilgisayar tekn. prog. bölümünden 2007 yılında mezun oldum , 29.01.2008 tarihinde kamu sektörüne bağlı bir şirketin bilgi işlem biriminde çalışmaya başladım. bu süre zaafında dgs sınavlarına hazırlanıyordum 2010 yılı itibari ile dikey geçiş sınavı ile  kktc girne amerikan üniversitesi bilgisayar mühendisliğini burslu olarak kazandım ve işyerinden ayrılmak istiyorum benim 920 gün ssk primim bulunmakta  bürüt ücretim 1300 tl civarı ve işsizlik maaşı almak istiyorum ayrıca işyerinden kıdem tazminatı,kullandırılmayan yıllık izin üçreti,fazla mesai ücreti  gibi haklarımı nasıl kazanabilirim. 
size yaptıgım işle ilgili bilgi vereyim. kamu sektörünün taşeron ihale ile almış firmasında gelecek yıl çalışacagımın garantisi  belli olmayan bir şirkette çalışmaktayım.
bu işyerine yaklaşık olarak bu güne kadar 2 yıl 8 ay kadar çalışmış bulunmaktayım.
işyerinde çalıştıgım gün itibari normal mesai üçreti ay sonu geç saatlere  kadar çalışma mesaisi ve çoğu resmi tatillerde olmak üzere yaptıgımız fazla mesai parası ödenmemektedir. ayrıca işim nedeniyle günde 10-13 saat aralığında bilgisayar ekranına  bakmaktayım ve beni ciddi olarak sağlık ve piskolojik olarak etkilemekte göz derecemi yükseltti ve sürekli baş ağrısı çekiyorum.
çalıştıgım şirketin müdürüne işten ayrılacagımı 1 ay önce söylememe rağmen benim işyerinden ayrılışımla ilgili sürekli bane bahaneler üretmesi işte muhasebeyle görüşelim tazminata bakalım falan diyor ama bana kendi istegimle işten ayrılıyorum diye dilekçe yazıp sunmamı istiyor. Kendim ayrıldığım zaman işsizlik maaşından faydalanamayacağımı biliyorum ama zannedersem beni keklemeye çalışıyor.  
iş yerinden en karlı şekilde ayrılabilmek için ne gibi yol izlemem gerekiyor 
sizdeğerli hukukçuların gösterdiği yolda ilerlemek istiyorum. aile durumum fazla iyi değil bu paraya çok ihtiyacım var ve ünv okumak istiyorum  değerli cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum işlerinizde başarılar diliyorum.

Cevap: Bilgisayar Mühendisliği kazandım İşten ayrılıp ünv okumak istiyorum,  kıdem tazminatı , yıllık izin süresi, fazla mesa

arkadaşlar yorum ve önerilerinize çok acil ihtiyacım var lütfen ilgili arkadaşlar yanıtlasın.

Cevap: Bilgisayar Mühendisliği kazandım İşten ayrılıp ünv okumak istiyorum,  kıdem tazminatı , yıllık izin süresi, fazla mesa

kendin ayrılırsan tazminat alamazsın. üniversite okumak tazminat alarak istifa etme sebebi değil.