-
Zamanaşımı
Merhaba
2000 yılında suçsuz olmama rağmen 52 gün ceza aldım evrak işlemleri ile ilgili sonrasında konu ile ilgili olan 4 kişinin cezaları zaman aşımına uğramasına rağmen benim cezam onanmış aslında onların daha fazla gün sayısı cezaları olmasına rağmen zaman aşımına uğruyor da benım davam neden zaman aşımına uğramıyor konu ile ilgili birilerinin bana yardım etmesini rica edeceğim her türlü evrak paylaşımına gidebilirim desteklerinizi beklemekteyim
-
Cevap: Zamanaşımı
Zamaaşımını kesen bir durum olmuş anlattığınız kadarıyla, dosyanızı bir avukata incelettirin bence ve itiraz edilecek bir durum varsa itirazınızı yaptırtın..
-
2000 yılında gençliğin vermiş olduğu bazi sebeblerden dolayı birilerine yardım etmek için evrak üzerinde oynama yapma olayında aracılık yaptım.Ancak hiç bir şekilde fiili bir işlemim olmadı ancak bu sebebten dolayı o günün şartlarında 200 gün ceza aldım ve bu cezanın 52 gününü yattıktan sonra tahliye edildim gerekli mercilere itirazlarda bulunduktan sonra avukatım aracılığıyla üstünden 10 yıl geçti ayrıca bu olayda benden daha fazla ceza almalarına rağmen onların avukatları zamanaşımı dilekçesini vermiş ancak benim avukatım zaman aşımı dilekçesini vermediğinden dolayı şu anda kesinleşmiş olan 200 günlük cezam mevcut yani mahkumiyetim var bu konu için bana yardım etmenizi rica edeceğim uykularım kaçmakta
teşekkürler ederim
-
Zaman aşımı dilekçesi verip vermemek ile ilgili bir durum olamaz. Zaman aşımı resen uygulanan sanığın talebi ve kabulü aranmayan bir karardır. Ceza ne zaman verildi ne zaman onandı. Yeni TCK uyarlaması yapıldı mı? Hükmün açıklanmasının ertelenmesi şartlarınız varsa bu konuda kesinleşmiş hükümler için dahi başvuru yapmak yeniden değerlendirme istemek mümkün. Bunları doğal olarak bir avukat yapabilir. Bence mağdur olmadan acele bir avukat desteği alınız.
-
Avukat desteği verebilir misiniz
-
Bu forumdan bu desteği alamazsınız. Bulunduğunuz yerden kendiniz yapmalısınız.
Yada baroya başvurun onlar size bu konuda yardımcı olur.