İkinci bir isim eklettirmek istiyorum
Merhabalar,
Öncellikle belirtmek isterimki, forumu defalarca aradim, ve buna benzer bir iki konu buldum, fakat sorular farkliydi, bu sebebden dolayi bende böyle bir konu actim.
Ben 18 yasindayim, ve ismim H. soyadim C. ama ben yillardir Tanem ismini kullaniyorum. Etrafimdaki herkes beni Tanem olarak taniyor. Ama sadece nufus cuzdanimda Tanem ismi yazmiyor. Hollandada oturdugum icin gercek ismim olan H.`yi kullanmamam sorun olmuyor, cunku burada istedigin zaman ismini degistirebilirsin, yani nufus cuzdaninda/pasaportunda baska bir isim yazsa bile sen kendini baska bir isimle tanitabilirsin veya biryere yazdirabilirsin örnegin okul kayitlarina, veya calistigin yere, ama nufus cuzdanindaki ismin degismiyor. Sanirim Türkiye`de böyle bir secenek yok? Eger olsaydi hic sorun olmazdi benim icin, ben yine kendimi Tanem olarak tanitmaya devam ederdim nufus cuzdanimda bambaska bir isim yazsa bile, ama herhalde boyle bir sey olmadigi icin Tanem ismimi nufus cuzdanima eklettirmek istiyorum. Ama ekletmek istememin baska bir sebebide Tanem`i artik benimsemis olmam, ve nufus cuzdanima baktigimda isim hanesinde Tanem`i goremedigim zaman cok üzülüyorum. Yanlis anlasilmasin, amacim gercek ismim olan H.`yi sildirmek degil, sadece yanina Tanem ismini eklettirmek istiyorum, yani ismim T. H. C. (C. soyadim) olsun istiyorum. Cunku kismetse onumuzdeki seneye Turkiyeye yerlesmeyi dusunuyorum, ve buyuzden boyle birsey yapmam sart. Ama benim asil sorum su;
Nufus cuzdanima Tanem ismini eklettirmek icin ne yapmaliyim?
Aralik ayinda 1 haftaligina turkiyeye gelecegim tatil icin, ozaman Tanem ismini eklettirmek istesem olur mu? yani 1 haftada halledilir mi?
Ve duyduguma göre her ismi kabul etmiyorlarmis, sizce Tanem ismini kabul ederlermi?
Umarim kabul ederler, cunku yillardir Tanem olarak biliniyorum, ismime bu ismi eklettiremezsem cok kötü olur benim icin Türkiyeye tasindigim zaman.
Ve diyelimki aralik ayinda geldigimde hersey oldu bitti, yani Tanem ismi kabul edildi, ve ismimin yanina eklendi, ozaman Hollandadaki durumum ne olur? Ayni degisiklikler Hollanda nufusumdadami olur? Ve isim ekletme ücreti ne kadar olur?
Lütfen bana yardimci olurmusunuz?
Cevap icin simdiden sonsuz tesekkurler.
Saygilarimla.
Cevap: Ikinci bir isim eklettirmek istiyorum
Yardimci olacak kimse yok mu?? :(
Cevap: Ikinci bir isim eklettirmek istiyorum
Olumlu; haklı gerekçe olarak,uzun yıllardır bu isimle bilinip tanınmanız nedenli açılacak davada değiştirebilirsiniz.Bunun için tanıkta gerekir,tanem isminin yazılı belgelere girdiği deliller varsa ,bunlarda kullanılabilir.
Süre olarak 1 haftada bitmez.3-5 ay sürer.Yerleşeceğiniz zaman açarsınız.