İzinsiz olarak çalışmalarımın yayınlanması
Merhaba görev yaptığım ilçeye ait olarak kurduğum web safamda(yayın başlangıç 2005) yayınladığım yazılarım( 6 sayfa ve 3 adet fotoğrafım )özel bir yayın firması tarafından ilçemizi tanıtım amaçlı bir dergide iznim olmadan ve kaynak belirtilmeden aynen yayınlanmış.Mevcut dergi derginin büyük bölümünde(58 sayfa) çok sayıda reklam almış,bu reklamlardan 1/4 sayfa boyutundaki reklamlardan 150 tl civarında para alınmış makbuzları mevcuttur.Mevcut dergi yönetimine mesaj göndererek durumu bildirdim yayın müdürü,editörü ve imtiyaz sahibi durum nedeniyle üzgün olduklarını söyleyerek hatalarını kabul ederek komik bir ücretle anlaşma teklif ettiler,ben teklif ettileri miktarı kabul etmediğimi ve hukuki yollara gideceğimi belirttim.Benden ısrarla fiyat teklifi istediler 4000 tl talep ettim.Bugün arayarak miktarın fazla olduğunu belirttiler.Bende hukuki yollara gideceğimi öyledim.Dava açmamamı yarın tekrar arayacaklarını belirttiler.Bu durum karşısında hukuki haklarım ve yapbileceklerim konusunda yardımcı olmanızı diler çalışmlarınızda başarılara dilerim.
Cevap: İzinsiz olarak çalışmalarımın yayınlanması
Değerli arkadaşlar konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum
Savcılığa Şikayette bulunun.Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa göre.Sonrasında size sunacakları teklifi değerlendirin.Teklifi beğenmezseniz ayrıca hukuk davası açıp maddi ve manevi tazminat talep edin.
İlginiz için teşekkür ederim