Savcıya gittim ama maalesef
:(Bir televizyon kanalında Cumhuriyet savcılarımızdan birinin katıldığı programı izlemiştim.Savcıların ve hakimlerin kendileriyle görüşmek için kapılarında engel bulunmayan tek makam olduğunu söylemişti.Vatandaşın bire bir gidip görüşebileceğini hakiminde savcınında vatandaşı dinleyeceğini söylemişti.Daha önceden, davamıza bakan hakimle asla tek kelime edilmediğine şahit oldum.Bugün de savcının kapısında olan görevli ''dilekce yazacaksınız, eğer savcı isterse sizinle görüşür'' dedi.Bizim için hayati sayılacak kararları veren makamların bu ketum tutumuna bir anlam veremiyorum.
Cevap: Savcıya gittim ama maalesef...
Konuyu özetleyen dilekçenizi yazacaksınız,teslim edeceksiniz ve savcı okuduktan sonra içeri davet edileceksiniz.İçeriye davetiniz dilekçenizle birlikte de olabilir,dilekçe tesliminden 5 dakika sonrada..Yazınızdan çıkacak yorum dilekçe yazmadan derdinizi anlatmak istemeniz...Unutmayın söz uçar,yazı kalır.Savcı dilekçe elinde,kulağı sizde mutlaka sorununuzu dinleyip bir çözüme ulaştıracaktır.
öncelikle cevap nezaketinde bulunduğunuz için teşekkür ederim.Dilekçeyi vermeden konuşmak istemiştim.Peki,dilekçeyi verdikten sonra sayın savcının yorumuna göre, dilekçeyi kayıtlara geçmeden geri alma şansım olacak mı?
Savcı ile konuştuktan sonra dilekçeyi işleme almasını yada almamasını istemeniz sizin en doğal hakkınız..Hatta size kendimden örnek vereyim:Dilekçemi verdim,beni dinledikten sonra işleme koymaya gerek olmadığını söyleyerek ikna etmeye çalıştı.Çok sinirli anıma denk geldiğinden vazgeçmedim dilekçemi işleme alın dedim.Sonrasında bana gelen bir bilgi olmadı.Demek ki kendi insiyatifiyle gerek duymamış işlem yapmaya..
Teşekkürler...Aklımdaki büyük soru işaretinden sayenizde kurtuldum.Şimdi dilekçeyi hazırlamaya koyulabilirim artık,tereddütsüz:)
Rica ediyorum efendim,gene bekleriz:)
Cevap: Savcıya gittim ama maalesef
O Televizyon kutusunda insanlar nedense başka konuşuyor.Ben kendim kaç defa hem savcı hem de hakimle konuşmaya çalıştm ama ne yazıkki terslendim, kovuldum bir kelime bile edemeden, derdini mahkemede anlatırsın lafa bak.İnsan derdine çare ararken daha çok yaralanıyor.
Ancak mahkemede çözüme ulaşabilir, sizi dinlemezler bir iki tane istisna olabilir