Yıkım kararı olan bir evin satışı
Öncelikle tüm üyelere selam ve saygılar.
Doğru yeremi konu açtım bilmiyorum ama durumum o kadar acil ve vahimki hemen üye olup sizlere danışmak istiyorum sayın bilgi üstadları ne olursunuz bana yardımcı olun :(
Şimdi ben yaklaşık 2 yıl önce Anadolu yakasından sitede bir ev aldım 95.000 tl ye bunun 75.000 tl sini büyük bir devlet bankasından kredi aldım eksper vs geldi kredimiz onaylandı fakat kredi ödeme durumum ve nakit sıkışıklığımdan dolayı diğer evimde oturup burdada fazla ikamet edemeyişimden dolayı evi satma kararı aldım eve müşteri bulduğumda alıcak olan kişi de banka kredisi çekip krediyi kapatıp tapuda satışını alıcaktı fakat bankadan gelen ekspertiz raporuyla şaşırdık kaldık evde daha doğrusu sitede yıkım kararı çıkmış ve banka krediyi onaylamamış ben beledeyideki görüşmelerim sonucunda sitenin yapım aşamasında belediyeden ihtar aldığı 1m fazla beton atılması nedeniyle inşaat tatil ruhsatı verildigini gördüm fakat bizim mütteahitlerin buna uymayıp inşaata devam ettiği ve belediyeninde encümen kararıyla yıkım kararı aldığını gördüm belediye olsun site yönetimi olsun 12 senedir yıkılmayan binaların bunda sonrada yıkılamayacağını söylüyor fakat ben evi satamayorum ve çok zor duruma düştüm şuan haliyle alıcıda evimden vazgeçti ve ben bundan sonra ne yapıcağımı bilemiyorum sizlere danışmak istiyorum izninizle?
Öncelikle ben bu evi peşin parası olan birisine söylemeden satabilirim ki sitede herkez şuan alım satım yapıyor kimi banka hala kredi veriyor(özel eksper şirketleri çok ayrıntılı incelıyormus sanırım eskıden banka personelı gelıp eve bakıp eksper yaptık deyıp gıdıyorlarmıs sımdılerde durum boyle degılmıs sanırım) kimisi vermiyor kimisi bu durumu alıcıya açıklıyor kimisi peşin para ile alan alıcıya söylemiyor bile ben kredi aldıgım bankaya bunu soylesemmmı onu dahi bilemiyorum ne yapmam gerekıyor sizce?
Cevap: Yıkım kararı olan bir evin satışı.
Bana yardımcı olucak bi arkadaş yokmu acaba?