Alman Vatandaşıyla Türkiye'de Evlilik
Merhaba..
sitenizi okuyucu olarak uzun süredir takip ediyorumi, çokça yardımcı oldu ancak bazı konularda kafamda soru işareti var ve telefonla bilgi almaya çalıştığım yerlerdende net bi cevap alamadım açıkcası..yardımcı olabilcek arkadaşlar varsa çok sevinirim.
kız arkadaşım alman vatandaşı bir türk, şuan çalışmıyor ve aramızda TÜRKİYE’de nikah işlemi olsa Almanyaya gitmem için hangi şartlar gerekli?(örneğin onun çalışıyor olması gereklimi? bazı durumlar için ailesi kefil olabilir mi onun yerine?)
ve burada nikah işlemleri için hangi belgeler gerekli.
nikah dairesinden aldığım bilgiye göre
Evlilik ehliyet belgesi
sağlık raporu(ulusal)
ve noterden pasaportu tercüme edilecek (burada)..
ancak kız arkadaşıma orda çalıştığı yerden aylık gelir kağıdı falan söylenmiş?
diyelim bu iş oldu..beni orda kalıcı kılacak olan;
aile birleşimi vizesi için neler gerekli?
almanca kursuna gitmem zorunlu mu? yani sınava girmem mecburi mi? sanırım sınav ismi a1 ve üniversite mezunları muaf olabilir diye okudum bikaç yerde.
baya bi soru sordum.. umarım uygun yere açmışımdır başlığı..yardımcı olabilcek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederm.
Cevap: Alman Vatandaşıyla Türkiye'de Evlilik
Merhaba,
Müstakbel esinizin Alman vatandasi olmasi önemli bir avantaj olsa da, calismiyor olusu ciddi bir sorun teskil edebilir. Ailesinin kefil olmasinin sartlari var. Ailesinin gelirinden sonra size ayiracak parasinin olmasi ve bunu belgelemesi gerekli. Aksi takdirde siradan bir kefalet kabul görmeyecektir.
Sordugunuz diger sorularin cevaplari https://www.hukuki.net/showthread.php...-(Deneyimlerim) linkinde mevcut. Benzer sekilde Alman ehliyeti alma vb gibi tüm detaylar Miletlerarasi Hukuk bölümünde yer aliyor. Forumu daha dikkatli incelemenizi öneririm.
cevabınızın için teşekkür ederim.
yalnız dil konusunda net bişe ogrenemedım malesef, bilginiz varsa paylaşırmısınız? bi dil sınavı mecburi mi oraya gidebilmem için . kalktı deniyor, hala devam ediyor deniyor..
teşekkürler
Bu sorularin cevaplarinin tamamini verdigim linkte bulabilirsiniz.