Eşimden gördüğüm psikolojik baskı ve boşanma tehdidi
Merhaba;
5 yıllık evliyim ve 2 yaşında çocuğum var. evliliğimin ilk yıllarında çok zor günler geçirdim gerek ailem tarafından gerekse iş hayatından sürekli darbe yedim. ama şu anda çok şükür herşeyim yerinde ciddi şekilde hızlı bir biçimde toparlanma dönemi geçirdim ve şu anda hiç bir maddi sıkıntım yok. yanlız tek sorunum eşim. özellikle son 1 yıldır en ufacık tartışmamızda seni boşarım çocuğumuda alırım sende ayda 1 defa görürsün başkada göremezsin diye tehditler savuruyor ki bunları demesinde ki amaç benim kendi öz ailemle görüşüyor olmam. bayramlarda kandillerde anneme gitmem ablama gidip ellerini öpmem ve bana sürekli şunları söylüyor ya kendi aileni silersin yada oğlunla beni silersin. bu psikolojik baskıya artık dayanamıyorum ve sadece arada oğlum olduğu için bir takım hakaretleri kaldırmaktan artık sıkıldım resmen onursuz gurursuz bir adama döndüm. 5 yıllık zaman zarfı içinde bir kere olsun aldatmam yok bir kere olsun şakadan dahi olsa vurmuşluğum yok alkolüm zaten yok sadece problem benim kendi öz ailem. zaman zaman tartışmalarımızda ailem hakkında o kadar ağır kelimeler kullanıyor ki ağıza alınacak gibi değil bir insan ne kadar haklı olursa olsun karşısındakinin annesi hakkında "sokak kadınından farksız" şeklinde hakaret edemez diye düşünüyorum. benim şahsıma sürekli olarak sen erkekmisin adam değilsin seni gören adam zanneder diye ağır tahrik dolu sözler sarf edeiyor ve inanın bunların hepsine sadece 2 yaşındaki oğlum için katlanıyorum. ama artık yeter. bir insan böyle bir evliliğe ne kadar dayanabilir. bu baskılar altında hukukumuz gerçekten babaya velayet hakkı tanımıyor mu. çünkü gerçekten sadece oğlumu kaybetme korkusu yüzünden evliliğime sarılmaya çalışıyorum ama her defasında farklı tehditler geliyor karşıma. her akşam eve giderken acaba bu akşamki tehdit konusu ne olacak diye düşünüyorum. ve en son ki tehdit ya bu şehirden taşınırız yada boşanırız oldu. lütfen bu konu hakkında beni aydınlatırmısınız ben oğlumu kaybetmemek için daha ne kadar psikolojik bunalım geçirmeliyim. yardım ederseniz sevinirim.
Cevap: eşimden gördüğüm psikolojik baskı ve boşanma tehdidi
öncelikle geçmiş olsun, oğlunuzu kaybedeceksiniz diye birşey yok. eğer maddi- manevi gelişimi sizin yanınızda daha iyi olacaksa hakim çocuğun velayetini size verir.velayeti eşinize verirse de çocuğu ne kadar aralıklarla göreceğinizi eşiniz değil hakim takdir eder. boşanmakta kararlıysanız avukatınızla irtibat kurun o gereken herşeyi yapar.