Maaşımı 3-4 aydır geç alıyorum, SSK primim 4 senedir eksik yatıyor, 3 senedir zam alamadım.
Merhaba,
Maaşımı şirketin diğer çalışanları gibi son 4 aydır 5-10 gün geç alıyorum, bir çok mesai arkadaşım gibi 3 senedir zam alamadım ve SSK primim 2000 TL civarı olan maaşım üzerinden değil de asgari ücretten gösteriliyor.
Bununla birlikte 2009 yılında 11 ay boyunca SSK primim hem asgari ücretten hem de 30 gün değil de 5 gün üzerinden yatırıldı. Bu konu ile ilgili şirketin yönetim kurulu üyesi bu süreçte yanımızda olmayanlar ve bunu kabul etmeyenlerle uzun vadede çalışmayı düşünmüyoruz şeklinde tehdit etti.
İşyerim asgari geçim indirimi ilk çıktığında uzun bir süre AGİ'yi normal maaşımıza eklemişti, fakat bir süre sonra bunu maaşın içine dahil etti.
İşyerim yaklaşık 1,5 senedir merkez personele önceleri yemek veriyordu şu an ise ticket veriyor fakat biz şube çalışanlara bu hakkı vermiyor.
Bu ve bunun gibi bir çok mide bulandırıcı nedenden dolayı işyerimden ayrılmak istiyorum fakat yapılan bütün bu haksızlıkları da yanlarına bırakmak istemiyorum ve ödenmeyen / eskik ödenen SSK primlerinin SSK'ya yatırılmasını ve tazminatımı alarak işten çıkmak istiyorum.
Böyle bir hakkım var mı? Ya da bu anlattıklarımla ilgili kendimi nasıl savunabilirim?
Cevap: Maaşımı 3-4 aydır geç alıyorum, SSK primim 4 senedir eksik yatıyor, 3 senedir zam alamadım.
evet haklarınız var hepsini tek tek isteyin vermezler ise dava açaçaksınız biraz uzun sürer ama kazanırsınız.
Cevap: Maaşımı 3-4 aydır geç alıyorum, SSK primim 4 senedir eksik yatıyor, 3 senedir zam alamadım.
Bütün hepsini tek tek dile getirdim fakat IK (insan kaynakları) bu isteklerimize e-mail yoluyla cevap vermiyor. Sadece sözlü bildirim yapıyorlar.
insan kaynaklarının işi bu sizi oyalayacaklar siz bir an evvel dava açın.