Yabancı biriyle evlenmek?
İyi günler
Araştırdım her tarafı ama sorumun cevabını bulamadım.Kız arkadaşım bulgaristanlı.Onunla evlenirsem nasıl 1 ay askerlik yapabilirim.yani onunla evlenmemin bana ne gibi avantajları olabilir.Bir tanıdığım İngilterede yaşıyor ve geldi türkiyeye 25 gün askerlik yaptı döndü.Ben bu haklara nasıl sahip olabilirim kısacası napmam lazım.
Cevap: Yabancı biriyle evlenmek?
yurtdışında 3 sene çalışman lazım.
Alıntı:
merakli12 rumuzlu üyeden alıntı
yurtdışında 3 sene çalışman lazım.
Çalıştığına dair kimlik kartına benzer işçi kartı düzenliyorlar. Resmi olması lazım. Yabancı biri ile evlenmenin bir etkisi olduğunu sanmıyorum. Yanılmıyorsam, belgeleri tamamladıktan sonra Burdur da yapıyorlar askerliği,5200 avro ödeyip 21 gün askerlik yapılıyor.Eğer başvuracak 38 yaşından yukarı ise rakam 2 katına çıkıyor.
Alıntı:
mahlas34 rumuzlu üyeden alıntı
İyi günler
Araştırdım her tarafı ama sorumun cevabını bulamadım.Kız arkadaşım bulgaristanlı.Onunla evlenirsem nasıl 1 ay askerlik yapabilirim.yani onunla evlenmemin bana ne gibi avantajları olabilir.Bir tanıdığım İngilterede yaşıyor ve geldi türkiyeye 25 gün askerlik yaptı döndü.Ben bu haklara nasıl sahip olabilirim kısacası napmam lazım.
Yabanci uyruklu birisi ile evlenmenizin askerlik durumunuza etkisi yoktur. Dövizli askerlik ya da 21 gunluk bedelli askerlik firsatindan faydalanmak icin yurt disinda toplam 3 yil süre calismis olmaniz gerekir. Ancak part-time ya da yari zamanli olarak calistiklariniz bu süreye eklenmez. Bulgar vatandasi ile evlenmenizin size tek avantaji yurt disinda calisma iznine sahip olmanizdir. Calisma izniniz olmadan calistiginiz süreler 3 yil icin hesaba katilmaz. Calistiginiz süre boyunca, pasaportunuzdaki calisma vizenizin süresi kadar askerliginiz konsolosluk araciligiyla ertelenir. Bu süre zarfinda Türkiye'de 6 aydan uzun bir süre bulunmaniz durumunda gecmis calisma süreleri sifirlanir.
Çok teşekkür ederim sonunda açıklayıcıydı cevaplar edindim.Iyı günler herkese