Senet olmadan icra ve haciz
Selamlar
Bugün elime haciz ve icra işlemi öncesi ihtarname başlıklı bir yazı geldi bir avukat arkadaştan 380 tl bir mağzaya borcum olduğu ve ödemezsem yasal yolla haczedileceği falan fotokopi bir kağıt imza dahi fotokopi sadece tükenmez kalemle borcum ve ismim yazılmış.
Sorum şu:
Benim bu adama borcum yok senedim yok bu benden nasıl icra yoluyla bu şekilde para isteme hakkına sahip oluyor. Karşı Tazminat Davası açma hakkım var mıdır?
Maden Mühendisiyim aynı zamanda esnafım bilgilendirirseniz sevinirim iyi çalışmalar
Cevap: Senet olmadan icra ve haciz
Alıntı:
Benim bu adama borcum yok senedim yok
Durup dururken nerden size yollamış, aramadınız mı yollayan kişiyi.
Borcunuz yoksa sorunda yok. Yanlız takip edin. İlamsız tebligat yaparlarsa 7 gün içersinde icra dairesine itirazınızı muhakkak yapın.
icra dairesinden tebligat yapıldıktan sonra gelen ödeme emrine 7 gün itiraz süreniz var eğer senetli bir takip deilse. Senetli takiplerde süre 5 gündür. İtiraz takibi durdurur. Ancak burda şuna dikkat edilmeli. Gelen tebligat adres yetersizliğinden vs gibi sebeplerden dolayı muhtara tebliğ edilirse haberiniz olmadan borç kesinleşebilir. O nedenle muhtarada konuyu izah edin ve tebligat gelirse mutlaka sizi haberdar etmesini sağlayın