İnternet üzerinden 500TL Dolandırıldım
Merhaba arkadaşlar.
Sahibinden.com üzerindeki bir ilana istinaden kullanıcı ile mesajlaştım.
kredi borcundan dolayı sıkıştığını ve o yüzden acil satılması gerektiğini söyledi.
Bana tc kimlik bilgisi vererek bankamatikten tc kimlik numarasına para göndermemi istedi bende bankamatiğe gidemeyeceğim için cepbank ile gönderiyim telefonunuza sizde bana kargoyu yapın dedim.
Görüştüğüm telefon numarasına eşimin hesabı üzerinden cep bank ile 500tl gönderdim parayı yarım saat içinde cekti kargoyu göndereceğini söyledi ama aksam telefonunu kapattı bi daha ulaşamadım.
Sizce ilk olarak ne yapmalıyım?
Nasıl bir yol izlemeliyim?
sahibinden.comdaki mesajlarım duruyo.Sahibinden.com bana ancak savcılık isterse bu bilgileri biz onlara sunarız dedi.
Ayrıca bankamatikten cepbank sifresi ile cekti sonucta.Kamera kayıdı filan vardır.
Savcılığa vermeden önce yapmam gereken birşey varmı önerilerinizi bekliyorum.
olay 13.09.2010 tarihinden sabah 10:00 da gercekleşti.Geç olmadan işlemlere başlamak istiyorum.
Cevap: İnternet üzerinden 500TL Dolandırıldım.
Savcılığa Şikayetçi olacaksınız.Bu işleri meslek haline getirmiş birisi mi,yoksa sadece sattığı malı tedarik edemeyen bir kişi mi.Bu anlaşılacak.
1.numara ise Dolandırıcı.
2.numara ise alacak verecek meselesi olup ,konunun alacak verecek olması nedeniyle takibata mahal olmadığına dair karar verir savcılık.
Bu kişi hakkında sahibinden com da aynı şikayetler gelmiş olsa ,üyeliğine son verir.Ne zamandır beri üye.Yaptığı işlemler neler.Bunları bilmek lazım.
Sonuçta parayı yatırdığınız isim belli olduğu için ,kimliği adı sıfatı ,hatta telefon numarası da belli olduğundan bu kişiye savcının ulaşması lazım.
Fakat siz cepbank ile yatırmışsınız,kimlik bilgileri yok sanırım.
Sahibinden com, ip adresini ve diğer kişiler ile yaptığı işlemleri savcılığa bildirecek,Yine telefon kayıtları vesair ile ,hatta banka kamera kaydı ile.
Siz Tüm bilgileri ,sahibinden comdaki görüşme ve çıktıları da ekleyin.
Cevap: İnternet üzerinden 500TL Dolandırıldım
Birde parayı gönderdiğim hesap eşimin hesabı savcılığa başvururken bu etken göz önünde bulundurulurmu? Hani hesap benim hesabım değil eşimin hesabı sen değil onun başvurması lazım diyebilirlermi?
Antalyadaki bilişim sucları amirliğini aradım onlarda ilk önce savcılığa gitmemi ona göre savcı asayişe yada bize yönlendireceğini söyledi.
Öyle görünüyor ki sizi dolandırmışlar. Yapmanız gereken bütün başınızdan geçenleri detaylı bir şekilde savcılığa aktarmak. Olay hesabına para yatırtığınız kişi üzerinden çözülecektir.
hocam aynı şekilde geçen yaz dolandırdım. tc sinden fln araştırttım o kadar profesyonel ki yemin ederim televizyona çıkmalık. dr.cagatay87@gmail.com msn adresim ekle anlatayım ağzın açık kalcak muhtemelen aynı kişi hocam valla halledelim iletişim kur benimle 300 liramı yedi benimde, aynı kişi bşkasının da o tarihlerde 650 tl sini yemiş.