-
Yaş küçültme
merhaba, daha önce açıklama getirilmiş olmasına rağmen bu kafama takılan konuyla ilgili tekrar bir bilgi rica ediyorum... üniversite öğrencisiyim ve bölümüm gereği bitirdiğim zaman staj yapmam ve sınava girmem gerekiyor. 80 doğumluyum ve ertelenmiş bir ameliyatım var. malesef hastanede doğdum, ilkokula da normalinden erken başladım. tek avantaj yaşımdan küçük gösteriyor olmam ama hukuken bi avantaj olmaktan çıkmış gibi görünüyor :) ameliyat fiziki bir hastalıktan dolayı gerekiyor, bunu ileri sürerek - ki doğrudur - yaş küçültme konusunda bir şansım olabilir mi ? memuriyete getirilen yaş sınırı olmasaydı bunlara gerek kalmayacaktı fakat şimdi zaman gerekiyor, ayrıca normal yaşından daha küçük yazılan o kadar insan var ki. bunun haksızlık olduğunu düşünüyorum.
bu konuda bilgilerinizi iletirseniz sevinirim, teşekkürler...
-
üzülerek yapılacak hiç bir şey olmadığını düşünüyorum.
-
Hastane doğumlarında yaş tashih-i mümkün değildir ve olması gereken de budur. Hastanede doğmuş birinin, doğum saatine kadar kayıt edildiği göz önünde bulundurulacak olursa bu düzenlemenin hakkaniyete aykırı olmadığı aşikardır.
Saygılar.
-
Re: yaş küçültme 2
Oncelikle merhaba herkese..Doğumumun hastahanede olduğundan emin olmak istiyorum..Tam emin değilim..Yaş küçültmek için hastahane doğumlu olmamak gerekiyormuş.Ben bunu nasıl öğrenebilirim.Doğumun hastahane olup olmadıgını.Şimdiden ilginiz için teşekkür ediyorum..
-
Sayın pegasustuna,
Bunu niye bize soruyorsunuz.. Annenize sorsanıza ..O sizin nerede doğduğunuzu daha iyi bilir..:o Ama zaten nüfusa kaydettirileceğiniz sırada aileniz elindeki evraklarla nüfus müdürlüğüne gidiyor..Oradan bilgi alabilirsiniz düşüncesindeyim..
-
Değerli üyeler, "yaş küçültme" diye bir tabir yoktur, "yaş düzeltme" vardır. Gerçek yaş nüfus kayıtlarına yanlış girildiyse, bu kaydın düzeltilmesi söze konudur.
-
Sayın:Av.Hanife Ebru Öztürk
Öncelikle mesajıma cevap attığınız için teşekkür ederim.Annem vefat edeli çok oldu.Nüfus müdürlüğünden bilgi edinirim..Bazı şeyleri yazarken keşke biraz daha dikkatli olsak
-
Siz gerçek yaşınız ile kayıtlı yaşınız aynı ise ve buna rağmen yaşınızı küçük olması için dava açmak istiyorsanız size bu konuda kimse destek vermez.
-
Yargıtayımız yaş küçültme davalarını kabul etmemektedir(gerçek yaştan daha aşağı bi yaşa indirimeyi isteme)ancak hatalı olarak yaş büyük görünüyosa nüfusta, yaş düzeltilmesi davası açılarak gerçek yaşın nüfus siciline yazılmasına mahkemece karar verilebilir.
-
Yok zaten 1 yaş büyük gözüküyorum.Normal yaşımda değilim zaten nasıl olmuşsa 1 yaş büyük yazılmışım.bunu düzeltmem için yapacagım ilk adım ne olmalı.
Yönetimin Notu: Aynı soruyu pek çok foruma eklediğiniz görülmektedir. Lütfen kurallara riayet ediniz.