Kaçak elektrikten dava açıldı
Arkadaşlar 2009 ocak ayında elektrik sayacımı tedaş söküp götürdü.9 ay sonra 02.09 2010 tarihinde benden habersiz bir tutanak tutup kaçak elektrik kullanımı ve mühür bozma suçundan karakolda ifadem alındı.şimdi öğrendiğim kadarıyla kamu davası açılmış hakkımda.Bu arada baska sehire tayinim cıktı.Evsahibim beni aradı para cezası geldiğini söyledi.Ben de bunu ben kullanmadığımı ödemeyeceğimi söyledim ama zorlayınca paranın bir kısmını gönderdim. O ödedi cezayı.Bu parayı ödemek mahkemede ne derece rol oynar.İnsanın yapmadığı bir suçtan yargılanması psikolojimi cok fena bozdu.Ben o evde yaklasık 8 yıl oturdum.ve faturalarımı düzenli ödedim.Hepsi de bende mevcut.Kesinlikle ne kacak elektrik kullandım ne de mühürden haberim var.Ayrıca 02.09 2009 dan sonra o evden taşındım.Mahkemeye cıkana kadar ve mahkeme de ne yapmalıyım?Yardımcı olursanız cok sevinirim.
Cevap: Kaçak elektrikten dava açıldı
arkadaşlar yöneticeler ltf cevap bekliyorum
5237 s. TCK 142. 1/f (nitelikli hırsızlık) maddesinden yargılanırsınız. Yargılama sonunda suç sabit görülürse neticeten en az 1 yıl 8 ay gibi bir cezaya mahkum olursunuz. Hükmün açıklanması geri bırakılabilir ancak devlet memuru iseniz yüz kızartıcı suç olduğunudan memuriyetiniz tehlikeye girecektir. Geçmiş olsun.
Merhaba,
03/09/2010 tarihinde kaçak elektirikten annem adına tutanak tutuldu.Biz cezanın tamamını son ödeme tarihinden önce ödedik.Yani olay mahkeme intikal etmeden önce ödedik.Mahkemede tedaş görevlileri dinleniyor mu?Biz tanık gösterebilirmiyiz?Bu durum hükmün geriye bırakılması için yeterli olur mu?Mahkemede eğer annem adına hüküm verilirse bu durum annemin siciline işleyeceğinden gelir uzmanlığı vb sınavların güvenlik soruşturmasında bu durum benim karşıma çıkarmı? Annemin sicili benim devlet memuru olmama engel olur mu?Yardımcı olursanız sevinirim.
Sayın yöneticiler lütfen cevap bekliyorum.Saygılarımla.