İyi Günler Ben Babama Nafaka Davası Açmak İstiyorum.
Ben 5 Yasındayken Annemle Ayrılmışlar Ve Ben Şuanda 17 Yasındayım Suana Kadar Hiç Bir İhtiyacımı Karşılamadı Ne yapmam Lazım Acaba Bilgilendirirmisiniz.
Printable View
İyi Günler Ben Babama Nafaka Davası Açmak İstiyorum.
Ben 5 Yasındayken Annemle Ayrılmışlar Ve Ben Şuanda 17 Yasındayım Suana Kadar Hiç Bir İhtiyacımı Karşılamadı Ne yapmam Lazım Acaba Bilgilendirirmisiniz.
Annenizle boşandıktan itibaren velayet hakkı son bulan babanız sizin barınma ve geçiminiz için iştirak nafakası denen katkı payını vermelidir.Yüksek ihtimalle talep edilemese bile hakim re'sen buna hükmetmiştir.Annenizle babanızın boşanma ilamına bakın eğer iştirak nafakası yükümlülüğü vurgulanmış ve bu yaşınıza kadar ödenmemişse ergin olduğunuzda vey a annenizin izniyle birikmiş alacaklarınızı isteyebilirsiniz.Ama unutmayın iştirak nafakası ergin olduğunda sona ermektedir.Ancak eğer ergin olduktan sonra da kişisel olarak yoksulluk duurmuna düşerseniz MK md.328 e dayanarak altsoy olarak nafaka talep edebilirsiniz.
Teşekkür ederim Son kez mesaj atıcam ona ben diyorum davaya başvurmadan halledelim yok derse açıcam ben 28 eylülde reşit olcam
Başarılar Dilerim.Eğer dava açarsan hakkında önceden bir iştirak nafakası kararı çıkmış ancak bu zamana kadar ödenmemişse birikmiş alacağını dava yoluyla isteyebilirsin.İyi Günler..
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için
Ayrıca 18 yaşını doldurduktan sonra üniversiteyi kazanırsanız babanıza YARDIM NAFAKASI davası açma hakkınız var. Bu davayı reşit olmanız sebebi ile siz açacaksınız.