Savcılığa vermenin sonuçları?
:utangacAblamla eniştemin devam etmekte olan çekişmeli boşanma davası sürecinde eniştem sürekli etrafa ablamı karalama halinde.Çocuğunun düşeceği durumu hiç düşünmeden, sırf kendi hırsını tatmin etmek için yapıyor bunu.Bunun için ne yapabiliriz?Avukatımız ''başımıza bela olur''diye savcılığa vermek taraftarı değil.Savcılığa nasıl şikayette bulunabiliriz? Sonucu ne olur? Verilecek cevaplar için şimdiden teşekkürler...
Cevap: Savcılığa vermenin sonuçları?
Karalamaların içerikleri önemli, suç unsuru taşımıyorsa hiç birşey yapamazsınız.
Öncelikle, cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Ortak tanıdıklara iftira ederek,ablamın başka birileriyle ilişkisi olduğunu anlatıp duruyor.Tabi ki bunların hepsi yalan.Karalama ve intikam amaçlı yapıyor bunu.Ben, şunu merak ediyorum:savcılık bizi dikkate alır mı? Savcılığa ne şekilde başvurulur?
Eğer hakaret unsurları içeren şeyler söylüyorsa ve bunlarıda ispatlayabilirseniz savcılığa başvurabilirsiniz.Bence onun bu konuşmaları onun aleyhine.Bir insan çocuğunun annesine ileri geri birşey derse, ne olusa olsun toplum tarafından o tepki görür.Yarın büyüdüğü zaman belkide çocuğundan görecektir.Geçmiş olsun..
İlginiz ve geçmiş olsun dileğiniz için teşekkürler.Zaten mantıklı düşünseydi,devam etmekte olan mahkemelerinin olduğunu,ne derdi varsa hukuki yollardan halledebileceğini düşünürdü.Mlaalesef, kendi kişisel hırsı yüzünden ablamı da harcıyor çocuğunu da :(
Acaba, savcıya sözlü olarakmı müracaat edeceğiz? Yoksa dilekçeylemi gidelim? Gittiğimizde savcıyla görüşme şansımız olurmu? Yardımcı olunursa sevinirim.
demek savcılığa yolu düşen kimse olmadı :(
Neyi bekliyorsunuz bilemedim ama:DD[
Savcı, avukat mıki,sözlü danışmanlık versin size:DD
Vericeksiniz dilekçe,işleme alır,uygun görürse kovuşturma yapar.
Çok şeyi bekliyorum:)
Merak ettiğim de buydu zaten.Kovuşturmayı nasıl yapıyor? Sonuçta şikayet edeceğimiz konunun elle tutulur,delil niteliği taşıyacak bir dayanağı yok.Sözlü olarak yaptığı tehditler,karalamalar, iftiralar. Savcıya şikayette bulunmanın devam etmekde olan boşanma davasına olumlu ya da olumsuz ne gibi etkileri olur? Savcı bizi dinler mi?
Dilekçeyle bilgi edinme hakkı, vatandaşlık hakkıdır.
Savcı delilleri yeterli bulmazsa, kovuşturma olmadığına dair size bilgi verilir mektupla.
Ayrıca somut bir deliliniz yoksa, boşu boşuna savcıların vaktinide çalmayın, orayada yorulmayın derim :ok