Anlaşmalı boşanma ve hakaret tehdit davası
şuan anlaşmalı boşanma davamızı beklemekteyiz ..ama boşanma davasından önce eşim tarafından karakola hakaret ve tehdit suclamasıyla başvurmuş benımde ifademi aldılar buda dava konusu olmuşmudur yani dava açılmışmıdır ve iki davanın anlaşmayı bozması gibi bir sorun varmı yani iki dava ayrımı yürür....
Cevap: Anlaşmalı Boşanma ve hakaret tehdit davası
Alıntı:
yani iki dava ayrımı yürür....
Ayrı yürür.
bişey daha sorucam ama.....simdi o karakola şikayette bulunmuş benımde karakolda ifademi aldılar bu olay oyle kapanabilirmi yoksa mutlaka dava açılırmı bunun süresi nedir açıldımı acılmadımı bunu nasıl ögreniriz
Alıntı:
nickelcouch rumuzlu üyeden alıntı
bişey daha sorucam ama.....simdi o karakola şikayette bulunmuş benımde karakolda ifademi aldılar bu olay oyle kapanabilirmi yoksa mutlaka dava açılırmı bunun süresi nedir açıldımı acılmadımı bunu nasıl ögreniriz
Karakolda tutanaklar düzenlenir, ifadeleriniz alınır, ilgili cumhuriyet savcılığına gönderilir. Taraflar hazırlık aşamasında karakolda, yada savcılıkta şikayetlerinden vazgeçmezlerse dava açılır. Mahkeme sırasında da taraflar davalarındna vazgeçmezlerse kamu davasına dönüşür. iddialar ispatlanacak olursa hapis cezası alırsınız. Daha önceden suç işlememiş ve hüküm giymemiş iseniz hapis cezası para cezasına çevrilir.
Dosyanın durumunu öğrenmenin yolu; önce karakoldan sorun, sonra karakoldan ilgili savcılığı öğrenin ordan da ilgili mahkemeyi öğrenin. Dava açılmışsa duruşma gününü bekleyin. Mahkeme kaleminden bilgi alın..
Benim karakola ifade vermemin ustunden 1 haftaya yakin zaman gecti ben ifademde uzlasmayi kabul etmiyorum dedim savci yinede cagirirmi beni yoksa dosyayi gereksiz gorup kapatabilirmi yani ne kadar bi zman surer dava acilcaksada