-
İkamet ile ilgili
Merhabalar benim cok acil yardıma ihtiyacım var ismim Özgür, SEGEM'in açmış olduğu Sigorta eksperliği sınavını kazandım fakat Ankaradan Mardine bir akrabamın yanına taşınmam sebebiyle problem yaratıyor Hazine müşteşarlığı ve benden neden Mardine taşındığımı belgeleriyle istiyor, ikamet ettiğin ilde başvuru zorunluluğu vardı sınav için fakat süre sınırı yoktu bende Mardine taşındığım için yanlış beyan vermemek için ikametimi aldırmıştım..Bir yerde örneğin 1 yıl ikamet zorunluluğu varmıdır sınava başvurmak için? Sınav başvuru kılavuzunda boyle bir zorunluluk yoktu, yada ikamet aldırmak için bir sebebim mi olması gerekir? Hazinenin mailini aynen yazıyorum
Nüfus Müdürlüğü’nden alınan ikametgah dökümünden, Eksperlik Başvurusundan (5-23 Ekim 2009) kısa bir süre önce, 05.10.2009 tarihinde, ikametgahınızı Ankara ilinden Mardin iline değiştirdiğiniz anlaşılmaktadır.
Sınav kurallarına aykırı bir hususun olup olmadığının tespit edilebilmesi amacıyla, Müsteşarlık, Mardin ilinde ikamet etme gerekçeleriniz ve süresi ile ilgili detaylı bilgi ile bu açıklamalarınızı destekleyecek belge(ler) talep etmektedir.
Bunun hukuki bir sonuç doğurup doğurmuyacağı ve nasıl bir savunma yapabileceğim hakkında bilgi verebilirmisiniz?? Çünkü elimde hazineye verebileceğim belgem yok, nasıl bir belgede istediğini bilmiyorum! Ayrıca haftaya eğitimlerimde başlıyor çok acil yardımcı olmanızı bekliyorum teşekkürler...