-
Yetim Maaşı
Merhabalar ben babamın vefatından dolayı yetim maaşı alıyorum şu an yaşım 17.Bi kaç ay sonra 18 olacağım ve şuan açık öğretim lisesinde okumaktayım tahminen 19.5 yaşıma kadarda açık lisede okuyacağım.Sormak istediğim 20 yaşına kadar lisede yetim maaşı alınıyormuş fakat açık lisede alınabilirmi? şimdiden teşekkür ederim.:)
-
Cevap: Yetim Maaşı
Bildiğim kadarıyla açık üniversitede okuyan öğrencilerin yetim maaşı durumun müdürlüğe ibraz edilmesiyle devam etmektedir.Ancak açık lisede okuyanlara karşı uygulamada duyduğum maaşlarının kesilmekte olduğu ve kesilmeden önce bir toplu para verildiği şeklindedri.Bence siz ilinizdeki veya ilçenizdeki sgk müdürlüğüne durumu gidip yetkililere sorarsanız daha objektif bir bilgi alırsınız.Benim bildiğime göre açık lisede yetim maaşı kesilmektedir.
-
Cevap: Yetim Maaşı
Cevabınız için teşekkür ederim kesildiği zaman sgk ya başvuracağım eğer bağlanıyorsa bağlatmaya çalışacağım yada dediğiniz gibi toplu para falan varsa onu alırım.Birde benim maaşım kesilirse annemin babamdan dolayı aldığı dul maaşında bi artma olurmu.sadece annem ve ben alıyoruz bende almazsam annemin maaşı artarmı acaba.