Arkadaşlar öncelikle merhaba. Hep soru - cevap mantığında işleyen forumda bir değişiklik yaparak hem soru - cevap hemde tartışma konusu açmak istiyorum.
Bir boşanma davam var yakında 2 mahkeme olacak birinci mahkeme adli tatile denk geldi o sebepten kaydadeger bir durum oluşmadı.
Bende çevremi kullanarak "Boşanma" konusunda uzman bir avukat aradım.
Karşılaştıklarım ve Sormak istediklerim.
1 : Doktorluktaki gibi bir uzmanlık alanı yokmuş. Sadece vaka sayısına göre uzmanlık değerlendirilebiliyormuş. Yani Boşanma avukatlıgı die birşey yokmuş. Bu Doğrumudur.
2 : 5 Ayrı avukatla görüştüm. Hepside takdir edersinizki çevreden insanlar. Zaten Avukatlık mesleğinde sanırım % 90 herkes çevresindekiyle çalışıyor? Ticari meseleler hariç. Bu 5 avukat arkadaşın 5 ide farklı şeyler söyledi ve birinin evet dediğine diğeri hayır diyebildi. Oysa anlattıklarım hepsinde aynıydı.
3 : Yine 5 avukatın istediği ücret birbirinden tamamen farklıydı.
4 : Kimisi benim her dediğimi evet diyebiliorken kimisi olurmu öyle şey öyle değil böyle yapalım dedi. Hatta birisine siz benimmi , karşı tarafınmı avukatısınız diye sordum.
Şimdi arkadaşlar Enbaşta şunu belirteyim. Avukatlığı karalamak için açılmış bir başlık olmadığını umarım takdir edersiniz. Aslında yazıya dökülemeyen birçok şey var.
Şimdi tum yukarda yazdıklarıma göre ;
Buradaki avukat arkadaşlar "avukat" olmasalardı ? karşısındaki avukatın neyine bakarak ? ne özelliğine bakarak ? neye göre , hangi kriteri gözönunde bulundurarak tamam al sana vekalet benim avukatım sensin.. bu davayı beraber goturucez deyip gece rahat uyuyabilir.. Ben Neye göre Avukat Seçeyim?
Umarım benim amacımın dışında entry ler yazılmaz buraya.
Tekrar söyluyorum hiçbir avukatı veya avukatlık meslegini karalamak gibi bir niyetim sözkonusu değil.
Şimdiden teşekkür ediyorum