İade faturası kesilmiş Ayıplı Malın geri ödemesi hakkında acil yardım lütfen.
Merhabalar
05.04.2010 tarihinde bir firmadan müşterime satmak için ip kamera satın aldım ve 05.04.2010 tarihinde satışı gerçekleştirdim. Müşterim Türkiye genelinde bir işyeri olduğundan 15 gün sonra bana cihazların arızalı olduğunu bildirdi . bende garanti kapsamında servise alarak firmaya geri yolladım yaklaşık 45-50 gün sonra firma ürünlerin değiştiğini tarafıma bildirerek direk benim müşterime kargo etmiş. Aradan geçen 2 gün sonunda müşterim kameraların değişmediğini ve serviste olduğu süre zarfında hiç bir işlem görülmeden olduğu gibi geri yollandığını beyan eerek kameraların iaede alınmasını talep etmiştir. Firmamız müşterimizi haklı görerek iade faturası kesilerek ürünlerin iadesini istemiştir. Ürünler 12.07.2010 tarihli iade faturası ile geri alınıp bedel müşteriye iade edilmiştir. Fakat biz de kameraları almış olduğumuz firmaya 21.07.2010 tarihli iade faturası kesmiş olmamıza rağmen henuz ne ödemesi yapılmıştır nede ürünler yenisi ile değiştirilmiştir. Bu konuda ne yapmam gerekli ? Bir de Müşterim türkiye genelinde köklü bir firmadır fakat bu gelişen olay karşısında müşterimle ticari ilişkilerim sona ermiştir. Bu konuda Kameraları aldığım firmaya maddi manevi tazminat davası açabilirmiyim? Yardımcı olursanz Çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler
Cevap: İade faturası kesilmiş Ayıplı Malın geri ödemesi hakkında acil yardım lütfen.
Siz ayıplı mal nedeniyle ,satış amaçlı aldığınızdan Tüketici değilsiniz. İhtarname çekip ,iade faturasını da bu ihtarnamede gönderdiğinizi belirtip,10 gün içinde ,fatura bedelini ödeyip malı almalarını ,aksi takdirde icra takibi veya değere göre dava açacağınız,belirteceksiniz.
Manevi tazminat açılamaz kanaatindeyim.
Cevap: İade faturası kesilmiş Ayıplı Malın geri ödemesi hakkında acil yardım lütfen.
Ürünleri fatura ile birlikte iade ettim ve imzalı olarak iade aldılar. Müşterimi kaybettiğimden ve ticari itibarımı zedelediğinden dolayı manevi tazminat davası açamazmıyım?