Merhaba. Bir site üzerinden faturasız ticaret yapılması durumunda ve bu durumun anlaşılması durumunda olabilecek ceza nedir? Maddi manevi?
Printable View
Merhaba. Bir site üzerinden faturasız ticaret yapılması durumunda ve bu durumun anlaşılması durumunda olabilecek ceza nedir? Maddi manevi?
Manevi sonuç nedir?
Faturasız satış, duygusal bir hüzün mü yarattı:)
Faturasız sonuç da vergi kaçırmadır.
Hapis cezası yoktur,VUK da belirtilen, vergi ziyaı cezasına ek olarak,usulsüzlük cezası kesilir.
Haklısınız manevi abartı oldu :)
peki bu cezaların ücreti endir? Yani bilmediğimden soruyorum. Diyelimki böyle bir sonuç oldu ve bize ne gibi bir fatura çıkar?
Bilgisi olan yokmudur yardım edebilecek?
Peki size şunu sorayım o zaman.
İnternetten satış siteleri ve açıkarttırma siteleri bulunmakta.
Bu sitelerin bizlerden aldığı komisyon miktarının bir kısmı devlete vergi olarak yansıtılmakta.
Ben siteden ikinci el olarak faturasız aldığım ürünü satmak istediğimde faturasını nasıl bulacağım ve satış yapacağım öyle ise?
Sitenin devlet adına benden aldığı miktar vergi sayılmıyor mu?
Site kendi aldığı komisyonun vergisini ödüyor. Bu tür sitelerde ise birkaç ürünün satışından problem çıkmayabilir ama bu işi sürekli hale getirenler, gerek banka hesaplarında yapılan kontroller gerekse de kargo incelemelerinde işin ticari boyuta dönüştüğü tespit edildiğinde usulsüzlük cezası alabiliyor. Bu gibi sürekli satışlar yapılacaksa normal ticarethane mantığında işletme kurularak fatura düzenlenmesi gerekiyor. Bunun örnekleri nadir de olsa mevcuttur.