SSK ilk işe giriş / hizmet tespiti davası?
16 Nisan 1990 yılında bir otelde stajyer olarak işe başladım. SSK kayıtlarımda işe ilk giriş/başlangıç tarihim bu tarih gözüküyor. Fakat bu otelde 1.5 ay çalıştım. Ve yıllar sonra gördüm ki işveren işe girişimi yapmış olmasına rağmen hiç prim ödememiş. Aslında bunda da muğlak bir durum var. Çünkü işverenin beni stajyer olarak sigortalayıp sigortalamadığı belli değil. Belki de stajyer değil normal ssk lı olarak girişimi yapmıştır. Her neyse, ben o tarihte 16 yaşımda idim. Şu anda kayıtlarda işe giriş tarihim 16 Nisan 1990 olarak gözüküyor. 1995 yılında 18 ay için askere gittim. 1997 yılında ise sigortalı olarak bir işyerinde çalışmaya başladım ve primlerim de düzenli ödeniyordu.
Fakat şöyle bir durumda mevcut. Ben 1992 yılında okuldan mezun olduktan sonra Antalya'da ssk lı olarak bir işe girdim. Yaz sezonu olduğundan orada 3 ay çalıştım. Sezon bitince döndüm. Fakat yıllar sonra internetten sorgulama şlemi başlayınca bir de baktım ki onlarda 1 gün bile ssk primimi yatırmamışlar. Bundan 10 yıl önce internetten sorgulama ilk başladığında kontrol ettiğimde ssk işe giriş tarihim 1992 yılı gözüküyordu. Fakat yıllar sonra yeniden kontrol ettiğimde SSK kurumu 1990 yılındaki stajımı ilk işe başlangıç tarihi olarak değiştirmiş.
Şu anda prim ödemelerim 1997 yılında başladığından emeklilik hakkım maalesef 5-6 yıl uzamakta.
Sanırım hizmet tesbit davası açmam lazım. Bunu 1992 yılında Antalya'da çalıştığım işyeri aleyhine açmam lazım sanırım. Ama bunu Antalya'da mı yoksa şu anda ikamet ettiğim ve doğum yerim olan İstanbul'dan yapabilir miyim. Bu kadar uzun zaman geçmesine rağmen hak kaybı yaşar mıyım?
Antalya'daki bu işyeri benim SSK girişimi yaptığından sanırım şahit bulundurmama gerek yok çünkü kanıtlar SSK kurumunda. Fakat acaba SSK bu kayıtları imha etmiş olabilir mi? Çünkü başlangıç tarihimi 1990 yılına yani staj yaptığım yıla geri çekmişler. Bu kayıtlar Antalya'da mıdır yoksa İstanbul'da mı? Yada Elektronik sisteme geçildiğinden tüm kayıtlar SSK müdürlüğünde online görülebilir mi?
Bu konuda birlikte çalışabileceğim bir avukat arkadaş arıyorum. Alanında uzman arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Saygılar
Cevap: SSK ilk işe giriş / hizmet tespiti davası?
Hiçkimse yardımcı olmayacak mı?
Sayın avukatlar bilgisi olan yok mu acaba?
Cevap: SSK ilk işe giriş / hizmet tespiti davası?
cok tesekkurler ya.
amma da yardimci bir forummus burasi.
kac gundur bir cevap veren olmadi...
neyse baska forumlara gicedegiz demek ki