Alınan kararı emsal göstermek
istanbul üniversitesi istanbul tıp fakültesi 2. sınıf öğrencisiyim..
devamsızlık yapmam sebebiyle sene tekrarı yapacağım..fakat geçen sene benim kalmama neden olan yönetmelik maddesine aykırı bir durum için öğrenciler için olumlu karar alıp o öğrencileri geçirmişlerdi..fakat bana sınıfta kaldığım söylendi..ben geçen sene aldıkları kararı emsal gösterip dava açabilir miyim?
yönetmelik maddesini de yazayım buraya
(2) Öğrenci, ortak zorunlu dersler de dahil olmak üzere, bir dönemin tüm derslerini başarmadıkça bir sonraki döneme geçemez. Ancak, dönem içinde olmak koşuluyla, derslere devam yükümlülüğünü yerine getirmiş ve AGNO’suen az iki (2.00) olan tek dersten başarısız öğrencilere, bir üst yıla kayıt ve devam hakkı verilir. Bu durumda olan öğrenci, devam şartı aranmadan takip eden eğitim yılında veya ilk dönüşüm süresinde başarısız olduğu dersin ara (vize) ve bitirme sınavlarına girer. Tekrar başarısız olduğu takdirde bu dersin sınavından başarılı olana kadar derse devamı zorunludur. Öğrenci, ön koşullu dersin sınavından geçer not almadıkça bir üst sınıftaki ilgili dersin sınavına giremez.
geçen sene kurul kararıyla geçen arkadaşların bu maddeye aykırı durumları 2 dersten kalmalarıydı..fakat 2 dersten kalmalarına rağmen kurul onları geçirdi.
benim durumum ise devamsızlık yapma sebebiyle bu maddeye aykırı.Üstelik ben 1 dersten kalmış durumdayım.Üstteki aykırı kararı emsal gösterme durumum nedir??
Cevap: Alınan kararı emsal göstermek
Konuyu çok net anlamış değilim ancak bu yönetmelik gereği kurulun başarısız öğrencileri gecirme yetkisi varsa onu kullanabilir, sizin durumunuz farklı olabilir. Ayrıca kurul her öğrenci için aynı kararı alacak diye bir zorunluluk yoktur. Hukuki gerekçesi varsa bazı öğrencileri geçirir bazılarını geçimeyebilir.
Buna rağmen dava açmak isterseniz idare mahkemesinde bir dava açacaksınız. Yönetmelikte yasalara aykırı bir durum varsa bu da ileri sürülebilir. Bunun denetimi de Danıştay tarafından yapılmaktadır. Kolay gelsin.