Apartman çökme aşamasında nereye başvurmalıyım?
Herkese iyi akşamlar ve iyi çalışmalar. Oturmakta olduğumuz apartmanın bodrum katındaki duvarından sürekli su gelmekte. Bu sudan numune alıp İSKİ ye götürdüm birkaç hafta sonra teknik ekip gelip yaptıkları incelemede bu suyun yan apartmandan geldiginin kanısına vardılar.( Fakat elimize bu konuda herhangi bir yazılı belge verilmedi ) Bu durumu yan aparatmandaki apartman yöneticisine bildirdik fakat beklemediğimiz bir kişiden beklenmedik aşalayıcı laflar işittik. Apartman yöneticisi devlet için çalışan duyarsız, asabi, kendini beğenmiş bir Zabıta görevlisi. Bu kişi hakkında daha öncede olumsuz şeyler duymuştum ama bu sefer bizzat kendim şahit oldum. Biz bu durumu kendisine aktardığımız zaman aldığımız cevap şu bağırarak “ nerden biliyorsunuz o suyun bizim apartmandan geldiğini „ diyerek olayı kapattı. Sorun çözülmediği gibi herhangi bir ilgi yada yönlendirmede de bulunmadı.Hala bizim apartmanın bodrum katındaki duvarından su gelmekte yavaş yavaş ta duvarın rengi değişmektedir. Korkumuz kısa süre sonra beton işlevini kaybedip apartmanın zarar görmesi yada çökmesidir. Bu hususta ilk olarak bu durumu kime bildirmem gerekir ? Sadece benim bildirmem yeterli mi yoksa bütün apartman sakinlerinden imza yada baska birşey toplayıp belediye ye mi gitmem gerekli ? Son olarakta devlet kimliği altında duyarsız kendini bilmeden ileri geri ve karşısındaki kişiyi aşalayarak konuşan bu zabıta görevlisini kime nasıl şikayet edebilirim ? Herkeze cevaplarından dolayı şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Apartman çökme aşamasında nereye başvurmalıyım ?
Öncelikle bir su tesisatçısına suyun nereden geldiğine dair inceleme yaptırın.
Cevap icin tesekkür ederim bu kadari yeterlimi ? Kalan islemleri su tesisatçısı mi yapacak :) ?
Alıntı:
4/Bsonyaka rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle bir su tesisatçısına suyun nereden geldiğine dair inceleme yaptırın.
Kalan işlemin ne olup olmadığını Sayın Sonyaka abimizin sorusunun cevabı belirler.