Şifre kırma işlemi ip tespit ettik
merhabalar ,
facebook sayfama uzun süre sonra girmeye çalıştığımda önce başka bir yerden girilmiştir siye bir mesajla karşılaştım ve beni facebook sitesi güvenlik sorusuna tabi tuttu. sitenin bildirdiği üzere ip tespit edilmiş ve almanya dan girilmeye çalışılmış. ttnet e birdirdim biz yapamayız , ya tk ya yada savcılığa dedi. bende tk ya başvurdum ama onlarda birşley yapamayız deyip beni kolluk kuvvetleri veya savcılığa yönlendirdiler.
emniyet için başvuruda nasıl bir dilekçe yazmalıyım. yada nasıl bir yol uygulamalıyım.
saygılar...
selman güleç
konya
Cevap: Şifre kırma işlemi ip tespit ettik ! yardım ...
Bilişim savcılığına dilekçe ve ilgili bilgi ve belgeleri de ekleyerek başvurunuz.
oturduğunuz ilçedeki cumhuriyet savcılığına gidiniz bilişim suçları bürosuna şikayetinizi belirtiniz...
Özgür ŞENERDOĞAN
merhaba arkadaşlar. acaba bu cumhuriyet savcılığındaki beyler bot net den,subseven den,pestil den,gavursavar dan,turkojan dan fln haberdarlarmı?çünkü bu programlar ile karşının bilgisayarı elegeçirilebilir,internete o bilgisayardan girip suç işlenip çıkılıp gidilebilir,hatta kurban bilgisayardan yazıcı çıktısı bile alınabilir.
nereden biliyorsunuz derseniz.babamın başına gelen bir olayı araştırırken ulaştığım bilgiler bunlar.ayrıca bunların nasıl yapılacağı video ile bile gösterilmiş.böyle bir ortamda kişinin gerçekten senin msn ini kendi isteğiyle ziyaret ettiğini nasıl kanıtlayacaksın?yargı bu adaleti nasıl sağlayacak?kaldı ki sitede okuduğum bütün msn çalınma hikayeleri msn im çalındı giremiyorum tarzında.eğer o adres sizinse zaten msn size 3 adımda yeniden şifrenizi veriyor.kredi kartı dolandırıcılığı vs ye kurban olduysanız tabi ki ayrı bir mesele.
iş zaten sanıyorum almanyadan yapılmışşsa yasal olarak fazla birşey yapılamaz ancak ip adresi almanyayı göstermiş olması bunu yapan kişinin almanyada olduğunu kanıtlamaz kişi almanya çıkışlı bir procy sunucusunu kullanmış olabilir