Aylıkla ödül - Maaş kesimi arasındaki tezatlık

Öğretmenim , maaş kesim cezası aldım.Mutemet ve maliye memuru maaşımın dışında özel hizmet tazminatı,ek ödeme vb.kalemlerşn hepsinden kesinti yapmak istiyor.
Aylıkla (maaşla) ödül alanlara ise sadece gösterge+ek göstergenin maaş katsayısı ile çarpımı veriliyor.O halde aynı işlemin maaş kesiminde de uygulanması gerekmex mi?
Bu tip para cezalarında zaman aşımı oluyor mu?Zira cezanın verilmesinden bu yana 3 ay geçti.

Cevap: Aylıkla ödül - Maaş kesimi arasındaki tezatlık

Suç teşkil edebilecek fiilin öğrenildiği tarihten itibaren bir ay içinde soruşturmaya başlanmaz ise zamanaşımı devreye girer(memurluktan çıkarma hariç orada altı aylık süre vardır),bir de fiiilin işlendiği tarihten itibaren en geç iki yıl içinde soruşturmanın tamamlanıp verilecek cezanın uygulanması gerekir..bunlar haricinde zamanaşımı olmaz,sizin cezanız verilmiş zaten,kesintiyi maliye yapacak,aykırı bir durum yok..

Arkadaşlar öğrendiğime göre maaş ödülü alırken gösterge ve ek gösterge hesaplanıyormuş.Maaş kesimi cezası alınca tazminatlar dahil bütün gelir kalemlerini işleme alıyorlar nerdeyse.
 Yani 3 gün ceza var.158 tl ödeyeceğim.
Maaş ödülü alsaydım 165 tl alacaktım.
Bunu yargıya taşıyacağım.Bu konuyla ilgili danıştayın 1999 yılın81 nolu aldığı bir karar var.
Şimdi sormak istediğim mesele şu.Danıştayın almış olduğu bu karar mahkemede geçerli olur mu?

Geçmiş olsun.
 Anladığım kadarıyle 4357 Sayılı Kanundan ceza almışsınız. Genellikle 1 günlük teklif edilir.Bu cezaya itiraz hakkı da yoktur.Yargıya gitme fırsatını da kaçırmışsınız.

Ne yazık ki cevap veren arkadaşlar başka bir kişiye cevap vermişler sanki.Sağlık olsun.Ben ne soruyorum ne cevap geliyor.
Ayrıca zaman aşımıda olmadı daha yeni ödedim cezayı yargıya gitme fırsatı kaçmadı.