''Taciz ve tehdit'' konulu şikayetimi geri alsamda kamu davası açılır mı?
eski erkek arkaşım tarafından sürekli telefonla, mail yoluyla ve evimin önünde beklemesi yoluyla taciz edildim. Ayrıca kendisinden ölüm tehditi aldığım gerekçesiyle şikayetçi oldum. Tüm kanıtlarıda savcılığa verdim.Ancak daha sonra başka bir ile tayinimi istediğim, bana ulaşma yollarını engellediğim ve mahkemelerde sinirlerimi dahada bozmak istemediğim için şikayetimi geri aldım. Peki bu durumda konu ''tehdit ve taciz'' olduğu için kamu davası açılabilir mi?
Cevap: ''taciz ve tehdit'' konulu şikayetimi geri alsamda kamu davası açılır mı?
Alıntı:
ölüm tehditi aldığım
Deliliniz nedir.
Cevap: ''taciz ve tehdit'' konulu şikayetimi geri alsamda kamu davası açılır mı?
ölümle tehdit ettiğinde yanımda bir öğrencim vardı, delilim öğrencimin şahitlik yapmasıydı
Ölümle tehdit resen soruşturulur.Şikayetten vazgeçsenizde açılır dava.Kamu davası olarak yürür.
taciz suçununda şekline göre kamu davası açılabilir.Sanırım öğretmensiniz ve meraak ettiğim bir konu var.Bende polis memuruyum.Bir öğretmenın bu konuda biraz daha dikkatli olması gerekir.Bu öğretmenlerin basına çok sık gelen bı durum.Gerçi insanlar kavun değilki koklayıp bakasınız.Neyse kurtulduysanız buyuk geçmiş olsun
kanıtlara göre değerlendirmek gerekir ..cinsel dokunmazlığa yöneldiginde TCK106/1 bendin 1 cümlesine,e-postada 106/2-b bendine girdiginden kamu davası açılır cinsel taciz yönünden(TCK105 m)açılmaz