Taahhüdü ihlal ve yakalanma
mehabalar 2007 temmuz ayında ödeme taahhüdü verdi ve ödeyemedim bir ay sonra ttahhüdü ihlal ceza davası açıldı kesinleşti ama bugün kü durumda gbt de aranma çıkmıyor yakalama yok diyorlar acaba ceza zaman aşımına mı uğradı sizden ricam dosya hakkında bilgi alamıyorum vermiyorlar acaba artık dava kapanmış mıdır bazı kişiler ise icra cezada zamanaşımı olmaz diyor lütfen yardım
Cevap: Taahhüdü ihlal ve yakalanma
Cezanız zaman aşımına uğramış gibi duruyor.
Gerçeğe aykırı beyanda bulunup alınan cezanın zaman aşımı süresi aşağıda. Ama böyle bir maddede var. İ.İ.K. Madde 354/2 İcra Mahkemesinin bu bap hükümlerine göre verdiği tazyik veya disiplin hapsine ilişkin karar,kesinleştiği tarihten itibaren iki yıl geçtikten sonra yerine getirilmez.
İİK'nun 338. maddesinde yazılı cezanın nev'i ve miktarına göre TCK'nun 102/5 ve 104/2.maddeleri uyarınca 3 yıllık dava zamanaşımı süresine tabidir.
Cevap: Taahhüdü ihlal ve yakalanma
cevabınız için çok teşekkür ederim sağolun ama yanlış anlamazsanız anlayamadım kafam çok karışık yani kesin olarak en geç 3 yıl içinde zamanaşımına mı uğramış oluyor yoksa 3 yıldan sonra mı icra ceza infazını arıyorum aranmanız yok diyor yardımcı olursanız sevinirim