Elektrik sayacına müdahale
Bir daire kiraladım noter onaylı kira kontrato yaptık. Benden önceki kiracı daireden taşınalı 30 gün olmuş elektriği sıfırlamış fakat aboneliğini kapattırmamış, 30 gün sonra ben elektrik idaresine gittim aboneliği üzerime aldım. 15-20 gün sonra fatura geldi ödedim. Sonra binadaki sayaçları elektrik idaresi değiştirdi, 10 adet sayaç değişti ama benimkini değiştirmediler. Seninkinde kaçak var dediler. Ben "Aboneliği üzerime alalı daha 30 gün olmadı." dedim, kaçak ta kullanmadım. Benden önceki kiracı da düzenli bir şekilde ödemelerini yapmış. Elektrik idaresine gittim. Yetkili mühendisle görüştüm, "Biz elektrik sayaçlarının değişmesini taşeron firmaya veriyoruz onlar da kaçak kullanım olduğundan şüphelendikleri sayaçları değişmiyorlar, bize rapor ediyorlar, bir zaman sonra biz gidiyoruz o sayacı değiştiriyoruz, kendi laboratuvarımızda inceliyoruz, ona göre bir karar veriyoruz." dediler. Hiç kaçak elektrik kullanmadan 20-30 gün oturduğum dairede, kaçak elektrik kullanıcısıymışım gibi şüpheli duruma düştüm. Ben ne yapmalıyım, eğer bir ceza veya para cezası çıkarsa, ne yapacağım ? Sayaç yerinde takılı ve ben kullanmaya devam ediyorum, şuan bir şey yapabilir miyim ?
Tek çalıştığım için, çıkacak cezayı ödeme imkanım da yok, ev sahibinin vicdanına kalacak galiba kaderim.
Cevap: Elektrik sayacına müdahale
Alıntı:
caresizz rumuzlu üyeden alıntı
Bir daire kiraladım noter onaylı kira kontrato yaptık. Benden önceki kiracı daireden taşınalı 30 gün olmuş elektriği sıfırlamış fakat aboneliğini kapattırmamış, 30 gün sonra ben elektrik idaresine gittim aboneliği üzerime aldım. 15-20 gün sonra fatura geldi ödedim. Sonra binadaki sayaçları elektrik idaresi değiştirdi, 10 adet sayaç değişti ama benimkini değiştirmediler. Seninkinde kaçak var dediler. Ben "Aboneliği üzerime alalı daha 30 gün olmadı." dedim, kaçak ta kullanmadım. Benden önceki kiracı da düzenli bir şekilde ödemelerini yapmış. Elektrik idaresine gittim. Yetkili mühendisle görüştüm, "Biz elektrik sayaçlarının değişmesini taşeron firmaya veriyoruz onlar da kaçak kullanım olduğundan şüphelendikleri sayaçları değişmiyorlar, bize rapor ediyorlar, bir zaman sonra biz gidiyoruz o sayacı değiştiriyoruz, kendi laboratuvarımızda inceliyoruz, ona göre bir karar veriyoruz." dediler. Hiç kaçak elektrik kullanmadan 20-30 gün oturduğum dairede, kaçak elektrik kullanıcısıymışım gibi şüpheli duruma düştüm. Ben ne yapmalıyım, eğer bir ceza veya para cezası çıkarsa, ne yapacağım ? Sayaç yerinde takılı ve ben kullanmaya devam ediyorum, şuan bir şey yapabilir miyim ?
Tek çalıştığım için, çıkacak cezayı ödeme imkanım da yok, ev sahibinin vicdanına kalacak galiba kaderim.
Neden kaderiniz ev sahibinin vicdanına kalsın? Ev sahibinezle bir alakası yok bunun.
Şu an için yapacak birşey yok çünkü henüz size kesin ve net olarak yöneltilmiş bir suçlama yok. Elektrik enerjisi hırsızlığı ciddi suçtur ancak sizin anlatışınıza ve oluşa göre bu suçu işlemediğiniz görünüyor. Endişe edecek bir durum yok.
çaresizim şu an :(
Ben sıradan bir vatandaşım, Ve kiracıyım.
Oturmakta olduğum kiralık evin elektrik faturalarını 5. aydan itibaren maddi sorunlarımdan dolayı ödeyememiş bulunmaktayım. Bu durum karşısında bağlı bulunduğumuz elektrik kurumu geçen ay elektriğimi kesti. Mecburen ben yetkim olmadan açtım üzerindeki mühürü sökerek kabloyu tekrar yerine taktım. En son geçen hafta bir elektrik faturası daha gemiş bende bugün internet üzerinden ne kadar borcum olmuş buna bakayım istedim karşıma 550 TL. borç çıktı ve fatura bilgileri kısmında faturanın durumu ( DAVALI TAKİP-ABONE BORÇLU ) diye bir yazı vardı bu ne anlama geliyor.
Hayatımda ilk kez böyle birşey yaptığım içinde inanın suçluluk duyuyorum ama maddi durumum çok kötü elektrik aboneliği benim üzerime değil acaba bu durumda ev sahibimi borçlu gözükür kiracımı ev sahibimde anlayışlı biri olduğu için sanki iyi niyetini suistimal etmiş gibi hissediyorum ne yapabilirim bana bir akıl vermenizi sizden rica ediyorum canı gönülden teşekkür ederim şimdiden...