Harçların Tutarları- İcra davası - Harçların Ödeme Zamanları
Yüzbin tllik bir icra davasını dilekçemi kendim vererek (avukatların yüzde ile kabul etmemesi yüzünden çünkü borç senetle belgeli değil boş bir kağıda yazı ve imza ile belgeli) açmayı düşünüyorum.
1 - mahkeme binasına dilekçemle birlikte ilk gidişimde yanımda harçlar için ne kadar para götüreyim
2 - boş kağıda yazı ile yazılmış borcun sebebini ve vadesini tutarını bildiren bir kağıt altında borçlunun imzası bu belge senet gibi geçerli bir belgemidir
3 - PEŞİN HARÇ DİYORLAR BU NEDİR İLK BELGEYİ VERİRKENMİ ÖDENİR YOKSA TAKİP SONUÇLANIP
İCRA İLE MALLARI ALIRKENMİ.TAHSİL HARCI NEDİR
teşk ederim CEVAPLIYAN HERKESE
Cevap: HARÇLARIN TUTARLARI Icra davası HARÇLARIN ÖDEME ZAMANLARI
herhalde sen adamın başına silah dayayıp aldın bu kagıdı arkadaş durum onu gösteriyor
borçlunun senedi olur ve borcun oluşumu olur.
Alıntı:
boş kağıda yazı ile yazılmış borcun sebebini ve vadesini tutarını bildiren bir kağıt altında borçlunun imzası bu belge senet gibi geçerli bir belgemidir
Geçerlidir.Önemli olan harç nisbi harçtır.Değere göre belirlenir.Yanılmıyorsam Binde 59,4 .Bunun da 1/4 ü peşin verilir.Dava İçindir.
İcra Takibi için https://www.hukuki.net/hesaplama/icra...ihesaplama.php
www.adalet.gov.tr ye gir orada,vatandaş portalında harç hesaplama var.Oradan hesaplat.
İcra takibi Yapılacaksa.
Tahsil Harcı (Hacizden önce):%3.96
Tahsil Harcı (Hacizden sonra):%7.92
Tahsil Harcı (Satıştan sonra):%9.9
Yalnız bu miktar için bir avukat yardımı alınız.İcra Davası açılmaz.İcra takibi açılır.Fakat bunun da şartları vardır.Likit ,kabul edilmiş ,tartışmasız bir alacak olacak.
Peşin Harç : 500
Başvurma Harcı : 17.15
Vekalet Harcı : 2.75
Tebligat Masrafı : 5,00
Baro Pulu : 4,13 TL
Dosya : 0,75 T
Toplam masraf:529,78 TL
bunlardan hangisi ilk icra takibi başlatılırken ödenir
Cevap: Harçların Tutarları- İcra davası - Harçların Ödeme Zamanları
silah dayasam herhalde senette götürürdüm yanımda onu imzalatırdım
Yok yok babanı tanıyandan senin cebren kagıt imzalattığına dair bilgi geldi o kişiden hiç bir alacağın yokmuş.Fazla zorlayıp kaşınma adam iki şahitle seni içeri götürür benden sana tavsiye. Karşındaki adam efendilik yapıp susuyorsa şansını zorlama.
o saydığın harçların tamamını ilk başvuru yaptğın gün ilgili yerlere yatırman lazım. zaten bir kısmı masraf. Ancak kendin takip edeceğin için baro pulu almazsın. vekalet harcınıda ödemezsin
Nobre kardeşim adam benim dayım.Babam'ın ona zamanında açtığı bir dükkan var adam zengin oldu.Babam çok zengindi.Şimdi vefa borcu ve hemde bu gerçek borcunu ödemesini aile meclisinde yaptığımız toplantıda kabul etti.İmzaladığı sözleşmede ailemden 5 kişi
şahit.Yargıçlığı bırak mağduru suçlu yaptın.Kim efendiliğinden susupta 100 bin öder.Gitsin o zaman polise ne duruyor.
benim merak ettiğim borçlu kişi sen bu parayı nasıl verdin. nereden buldun bu kadar parayı.sende para yoktur gibi afaki sorularla hakim senetini menfi tspit davasında iptal edebilirmi...hakimin böyle hakkı varmıdır..