-
Araca Gelen Haciz
merhaba arkadaşlar ben birisinden araç aldım fakat vadeli aldığım için kendisi bana aracın satışını borçlarını bittiğinde vereceğini söyledi kendi aramızda sözleşme yaptık ve 2 sahit yazdık daha sonra bu kişinin birine olan borcundan dolayı araca haciz geldi ve bağladılar 1 aydır ugraşıyorum dünde aracın haciz satışı gerçekleşmiş benim şimdi ne yapmam gerekir herhangi bir hak iddia edebilirmiyim.elimde sadece aracın satıldığına dair sözleşme var imzalı yardımcı olursanız sevinirim
-
Cevap: Araca Gelen Haciz
Verdiğin parayı geri alacaksın.Faiziyle.Aracı da teslim edeceksin.Araç gerçi satışa çıkmış .Noterden bir ihtarname çek.
-
adamlar verecez edecez diyoda ne zaman verecek mahkeme yoluyla i hak iddia edebilirmiyim
-
Parayı verdiğine dair elinde yazılı bir delil yoksa işin zor.
-
onun hesabına para yatırdığıma dair makbuzlar duruyo bir de biz bu aracı takas yoluyla aldık benim aracımın satışını verdiğim noter satış örneği var
-
aldığınız aracının satışını almadan aracınızın satışını vermeniz doğru olmamış , ayrıca bu gibi durumlar çok sıkça bu sitede yer alıyor. neden mülkiyeti muhafazalı olarak satışını almıyorsunuz aracı böyle yapılsa satışdan sonra herhangi bir icra işlemi olmaz ve mağduriyetler doğmaz. bunları yazarken sizin yaranızı kanatmak için değil başka arkadaşlar bu hataya düşmesin diye yazıyorum. sizin yapacağınız mahkemeye başvurmak ve bir an önce verdiğiniz parayı geri almaktır. hukuk mahkemeleri çok hassas davalardır. bir avukatdan yardım alırsanız sizin için iyi olur. geçmiş olsun.
-
geçmiş olsun. mülkiyeti tescile bağlanmış olan ev ve araba gibi şeylerde araç sizin adınıza tescil edilmediyse veya buna ilişkin bir noter satış sözleşmeniz yoksa bir hak iddia edemezsiniz. Ancak ödediğiniz parayı verdiğiniz kişiden dava yoluyla isteme hakkınız tabiki vardır.