Dükkan sahibi kontratımın bitmesine 8 ay varken çıkmamı istiyor, haklarım nelerdir?
kiracısı olduğum dükkanda benim kontrat bitimine daha 8 aydan daha fazla olmasına rağmen beni çıkarmak istiyor. sebebi ise dükkanı yıkıp bina yapmak istemesi . ben dükkana 25 000 tl den daha fazla bir yatırım ve harabe olan yeri dükkan yaptım. ne gibi bi hakkım olabikir. ve tazminat hakkım varmıdır hiçbir bir bilgim yok yardımlarınızı bekliyorum mağdur durumdayım :(
Cevap: dükkan sahibi kontratımın bitmesine 8 ay daha varken çıkmamı istiyor hakkım varmı iye bir bilgim yok.
Çıkaramaz. Tapu gibi sözleşmeniz var, canı istiyorsa gitsin dava açsın.
Tabi sizde yaptığınız masrafı ve dükkan aramakla geçireceğiniz süre için ev sahibinden para talep edebilirsiniz.Şayet şartlarınızı kabul ederse, karışıklı olarak kontratı sona erdirirsiniz.
Cevap: dükkan sahibi kontratımın bitmesine 8 ay daha varken çıkmamı istiyor hakkım varmı iye bir bilgim yok.
yasal olarak benim davacı olmam gibi bir hakkım olabilirimi?
Kaç yıldır kiracısınız.Yaptığınız masraf detayı nedir.Hangi zamanlarda ,kimin onayıyla yaptınız bu yenileştirmeleri.Aranızda yazılı bir anlaşma oldu mu.Yenileştirmeler tadilatlar için.
6 yıldır kiracıyım aynı dükkanda. herhangibir bir anlaşma yok yapılan masraflar için. ama sözleşmemin bitmesi için 8,5 ay daha var sonuçta bu sözleşme benim gücencem olması mümkün mü hak taleb edebilirmiyim. çünkü dükkan sahibi 20 25 gün için de dükkanı boşaltıp yıkmak istiyor bana verdiği zaman bu kadar her hangi bir yasal olarak çıkma talebi yok ev sahibinin...