Eskiden iptal edilmiş telefonların, dökümlerine ulaşılabilir mi?
Zina ve velayet davası açmaya hazırlanıyorum.
Eşim ve sevgilisi, delil karartmak için şimdiden gsm telefon hatlarını kapatmışlar.
Bir yıl önce kapatılan bazı hatlarının numaralarını biliyorum.
Bunların dökümlerini, alabilir miyiz?
No su nu bilmediğim,
ancak, dava başlamadan kapatılan başka tel. hatları varsa,
tc noları ile, bu kapatılmış hatlatın, nolarını, sms ve konuşma dökümlerini alabilir miyim?
(Mahkeme kanalı ile tabiki )
Cevap: Eskiden iptal edilmiş telefonların, dökümlerine ulaşılabilir mi?
Öncelikle kapatılan telefon hatlarındaki dökümler tabi olunan gsm operatörlerinin iç normlarında belirtilen süreler zarfında saklı tutulmaktadır.Mesela turkcell şirketi bildiğim kadarıyla kapatılan hatlara ilişkin dökümleri -6- ay süre ile saklı tutmakta ve bu hatlar üzerinden hukuka aykırı olarak gerçekleştirilen fiiller açısından kötü niyetli tavırları engellemek için diğer operatorlerde de sınırlı bir süre bu kayıtları saklar.İlgili operatorun müşteri hizmetlerinden yada yetkili bir merkezden bu süre hakkında bilgi alabilirsiniz.
Önemli değil Deniz Bey ...Kolay Gelsin..
Kaç yıl geriye dönük isterseniz tarihleri belirterek alabilirsiniz. Hattın kapatılmasının önemi yok. Ben Turkcell ve Vodafondan 5 yıl geriye dönük alabilmiştim. 6 ayı nereden uyduruyorlar anlamıyorum...?
Bildiğim kadarıyla kişi kendi adına kaydı olan bir hattı kapattığı tarihten itibaren -6- ay saklanmakta ve bir yargısal süreçte ilgili savcının veya gerekliliğini vurgulayan bir resmi kayda dayanarak gsm operatörlerince verilmektedir.İyi Günler...