Cevap: Tecavüz iftirası ?????
Ben bir erkek olarak yapılanları doğru bulmuyorum.Herkesin birlikte olduğu birileri olmuştur.Erkek olmanın cezası sanki bunlar.Rıza dahilinde birlikte olup sonra bu tarz iddia ortaya atanları iyi niyetli olarak görmüyorum.Zaten şahıs 18'ini doldurmuş ve reşit durumda.Olay tam olarak anlattığınız gibiyse içinizi ferah tutun.Elinizde olaydan sonraki zamanda bile gelen mesajlar mailler oldukça ortadada ne darp var ne tehtid.Anlattığınıza göre sonucun takipsizlik ve beraat olması muhtemeldir ve size karşı tarafa iftira davası açma yolu açılacaktır.
BEnde arkadaşa katılıyorum.Eğer olay anlattığınız gibi ise korkacak bir durum yok.Madem siz ona tecavuz ederken bağırmış cağırmış ondan sonra neden mesaj atmış neden mail atmış.?Hem cinsel ilişkiye dahi girmiş olabilirsiniz ama zorla olduğunu kanıtlaması lazım.sizden hamilede olabilir.Bu çok normal evlenmek vadiiyle kızlık bozmada suç değil artık korkmayın.Bende bu soruşturmadan bir şey çıkmayacağı kanaat ve görüşündeyim ama siz genede işin peşini bırakmayın.savcıya gidip elinizdeki telefon sms lerini mail adresinizi verin ve durumu izah edin hatta gerekirse kızla ilişkiye girdiyseniz bunuda soyleyin ve ailesinin duyduğunu evlenmeniz gerektiğini babasının bu konu ile ilgili olarak sizi aradığını sizin evlenmeyi kabul etmediğinizi ailesinin baskısı ile bu tarz ifadede bulunduğunuzu belirtin.
Tecavüz suçuna ilişkin isnadından önce bu olayın hemen akabininde size mesajlar yolladığını ve duygusal birlikteliğinizin ara vermeksizin devam ettiğini objektif emarelerle ve arkadaş tanıklarınızla eğer bir ceza yargılaması açılırsa kabul etmeyin ve beyanlarınızı ortaya koyun.Kişinin suçun işlnemesibdeki subjektif rızası ceza yargılaması gerçekleşirse lehinize durum oluşur.
tam olarak anlatığım gibi olay..ne tecavüz ne tehtit nede evlenme vaadi var birlikteliğimizde zaten olay devamında birlikteliğimiz devam etderken mutlu olduğumuz zamanlarda vardı,sadece 1 kaç kişi biliyordu beraber olduğumuz ben hep bakire diye ailemle tanıştırdım sadece oda 1 kız arkadaşına söylemişti ayrılırken dedim kimseye söylmicem oda söylememi istedi ama 1 hafta sonra güya ağlarken annesine babasına anlatıyo olayı ve aynı gün annesi babası benii arıyo tamamen onun yaptığı çocukluk olduğunu biliyorum artık dava etmesi bunu göstedi sırf bana zarar vermek istiyo ki ben ceza almıcam ve kendine zarar vermiş olacak...benim 2 korkum var 1.si yargılayanların kişisel olarak alehime olayı döndermeleri..2.si bana attığı mailler mailimdeydi ama mailim hacklendi ve onun yaptığını düşünüyorum ama ben yazdıklarını flash diskime kopyalamıştım yazdıklarının ona ait olduğunu ispatlamak için ne yapcağımı bilmiyorum??
Mail adresin hangi şirkete bağlı ise şikayette bulun. Yada hacklenen siteyi Bilişim suçlarına bildir geri almaya çalış
Eğer size isnat edilen bu fiili kesin olarak işlemediğiniz kanaatindeyseniz ve bu konuda inandırıcı ve güçlü delilleriniz varsa size karşı açılmış olan bu dava neticesiz kalacaktır.
Suçsuz bulunmanızdan sonra ise isterseniz TCK'nun "Suç Uydurma" kenar başlıklı 271. maddesinin size sağladığı hukuki korunmadan yararlanarak failin cezalandırılmasını sağlayabilirsiniz:"İşlenmediğini bildiği bir suçu, yetkili makamlara işlenmiş gibi ihbar eden ya da işlenmeyen bir suçun delil veya emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak biçimde uyduran kimseye üç yıla kadar hapis cezası verilir."
Ayrıca söz konusu olası suç iftirası sebebiyle duyduğunuz manevi zararlar ve varsa maddi zararların da tazminini ayrı bir hukuk davasında talep edebilirsiniz.