-
25.2 H ihtarname
Herkese merhabalar.
2 seneden uzun bir suredir calismakta oldugum sirketim tarafindan gecen cuma tarafima noter yolu ile bir ihbarname geldi. Gelen ihbarnamede 25.2.h “işçinin yapmakla ödevli bulunduğu görevleri kendisine hatırlatıldığı halde yapmamakta ısrar etmesi” maddesi uyarinca tarafima uyari verildigi ve tekrarinda isime tazminatsiz son verilecegi yazmaktadir. Sizlere sorum su olacak, bugune kadar bu sekilde hicbir olay gerceklesmedi, verilen gorevleri layikiyla hatta fazlasiyla yerine getirdim; ve mudurumden veya herhangi baska bir yetkili tarafindan hicbir sekilde ne isimle ilgili bir hatirlatma ne de yazili/sozlu uyari almadim. Yani kisacasi, hic beklemedigim ve haketmedigim bir anda bu tarz bisey ile karsilastim. sizce ne yapmaliyim? Sunu da belirtmek isterim ki bu sene sonu askerlik gorevimi yerine getirmek icin isyerimden ayrilacagim ve isyerim bunu biliyor. Beni tazminatsiz cikarmak icin boyle bir yola basvuruyor olabilirler mi? simdiden tesekkur ederim yorumlariniz icin. Saygilarimla.
-
Cevap: 25.2 H ihtarname
Doğrudur tazminat vermemek için yapıyor olabilirler. Eğer atılırsanız haksız yere işten atıldığınız için işe iade davası açabilirsiniz yada alacaklarınızı isteyebilirsiniz.
-
Peki bu ihtarname ile ilgili is mahkemesine basvurmam gerekir mi? sonuc olarak bisey yapmazsam bunu kabul etmis olmuyormuyum?
-
sizin ispatlama yükünüz yok işveren görevli olduğunuz halde yapmadığınız işi ispatlaması gerekiyor.