Öncelikle kolay gelsin.
Benim sizden öğrenmek istediğim konu,Ben bundan 2 yıl öncesine kadar evli ve işyeri sahibi bir vatandaştım.işlerimin kötü gitmesi hem aile yaşantımın hemde ticari hayatımın sonu oldu.evli ve işyeri sahibiyken yani 2 yıl öncesi muğladaki bir mobilya firmasından mobilya almıştım fakat karşılığında verdiğim senetlerin ilk 3 ay sonrakilerini ödeyemedım.derken işyerime avukatlar hacize geldiler ben ödeyeceğimi tahaddüt ettim kağıdı imzaladım.fakat herşey kötü gittiğinden o zamanda ödeyemedim.eşimden ayrılıp iş yerimi kapattıktan sonra istanbula gelmek zorunda kaldım.bundan 5 ay önce muğlaya gittim karakoldan kağıt geldiğini söylediler bende gidip öğrenmek istedim.karakoldan beni adliyeye gönderdiler.adliyeye gittiğimde bir tarih verdiler ve mahkemem olduğunu söylediler.bende o tarihte istanbulda olduğum için mahkemeye cıkamadım.daha sonra öğrendiğimde hakim sonuç olarak 1 ay hapis cezası verdiğini öğrendim.doğal olarakta itirazda bulunamadım.
benim öğrenmek istediğim ben bu durumda ne yapabilirim ödemek istesem bu cezadan kurtulabilirmiyim yada itiraz hakkım varmı.
şimdiden teşekkür ederim.